Daca dragoste nu e...nu-i nimic.

vineri, 4 ianuarie 2013

Misterul

Îți amintești misterul meu?
Era când într-o curbă moale a trupului meu, când în căușul palmei mele, iar adesea ascuns bine în locul neaflat de nimeni, în sufletul meu.
Tu spui că era în privirea pe care o străfulgeram dincolo de tine, descoperindu-te. Acea privire care te făcea să respiri greu și te lăsa tulburat, fără aer. Acea privire ...

Misterul se arată puțin, cât să-l poți să-l simți, să te treacă un fior.
Există cât timp nu îl mătură cotidianul din memorie.

Încă mai spui că nu-i exclus să reapară...

ăăăă, neah! :)

14 comentarii:

  1. ăăăă, mda...
    misterul de acum 5, 10, 20 sau 30 ani nu va sa se fi pastrat pana azi asa cum se intrupase atunci; dar misterul e ca soparlele, daca il calci pe coada o lasa acolo, undeva in trecut si imbraca piele noua in pas cu vremurile...
    asa ca n-as fi asa sigur ca neah! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Misterul asta, una e ce stii tu, alta e ce vad altii ca fiind...
    Crezi ca pot confunda iluzia misterului meu cu ceea ce vad eu mistrios la altii?
    Daca as intreba 5 persoane, as primi acelasi mister ca raspuns? Da di ce nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca înca te mai trece un fior, înseamna ca nu l-a maturat nimeni si nimic...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Dar ma mai trece?
      Sa fiu sincera, sunt la faza ”Vladi”, el ar manca ceva bun mereu, dar nu stie ce anume. Dar vrea ”ceva” si aia nu inseamna ”orice”.
      Asa si eu, sunt pe drum, mi-e bine, sunt ok, dar parca ceva lipseste.

      Ștergere
  4. Oricare dintre noi este învăluit de mister. Fiecare are un mister până şi în propria persoană (pe care se munceşte o viaţă întreagă să-l dezlege şi nu are vreo garanţie că va reuşi vreodată).
    Şi e mai mult decât probabil că misterul tău nu seamănă cu al meu sau al altuia.
    Ideea mă duce la câteva cuvinte legate de un fir nevăzut, dar nu îndrăznesc să le înşir.
    Mă faci să-mi iau agenda şi să mă apuc de scris.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu cred ca suntem toti atat de interesati de a dezlega mistere in legatura cu noi insine, iar in legatura cu (prea multi) altii nici atata. Majoritatea lumii de altfel tinde sa clasifice si sa eticheteze alti oameni care li se ivesc in cale chiar destul de usor, mai mult asa desigur ca sa nu se izbeasca sau sa impiedice de ei din greseala, adica nu din vreo rautate sau indiferenta expres, dar pur si simplu ca observatie de securitate/aparare naturala fata de orice din mediul inconjurator, nu numai oameni necunoscuti, dar si catei, plante, pisici, gropi, bolovani, etc. Plus daca e cineva interesat de altcineva clasificarea si etichetarea continua pe teme de interes specific, adica, de ex e potrivit de sexy pt mine ? e team player pe care pot sa-l exploatez cum vreau ?, etc. Si maj acestor etichetari nu au intotdeauna de a face cu realitatea, si pe urma prin consecinta nervi si dezamagiri, etc, dar si poezii, romane de fictiune, filme, poze, etc, deci nu e neaparat rau chiar si daca nu reusesti si nici nu esti deosebit de motivat sa rezolvi prea constiincios sau competent vreun mister, tot e util la ceva asa per total pt omenire !

      Ștergere
    2. Max Peter,
      ba mai mult, ce mister zaresc la tine nu seamna ca ce mister gaseste alta persoana, tot la tine.

      Ștergere
    3. Eugen,
      dupa astă optică în meandrele misterului, zău dacă înțeleg ce cauti tu la mine pe blog. Zău ca e un mister!
      Ma si mir asa...
      Sau te plictisesti atat de rau?:))

      Ștergere
    4. Pai nu inteleg. Adica in mod real nu stiam ca acest blog e dedicat rezolvarii unor mistere, sau ca misterele in sine cer o anumita optica sau perspectiva specifica de rezolvare, adica credeam ca asta e un topic ca oricare altul. Plus nu era vorba de activitate de dezlegat mistere la nivel profesional, ca detectiv, de exemplu.

      Adica, desi eu nu sunt interesat in a dezlega mistere legate de alti oameni, mie chiar imi plac ff mult cartile de fictiune cu mistere si cu diversi detectivi ! Dar chiar si la serviciu, daca e vorba de dezlegat mistere la nivel profesional de detectiv, (in ciuda a ce zic cartile de fictiune cu 1 singur detectiv mai expert decat toti a la Sherlock Holmes sau Maigret), in realitate chiar sincer cred ca nimeni nu utilizeaza o singura perspectiva, ba chiar e indicat a se folosi cat mai multe, pt ca asa se va delega misterul mai repede pt binele tuturor !

      Ștergere
    5. Dar uite, sincer, pot sa scriu si parerea mea despre relatiile mai stranse cu alti oameni (deci nu oarecare), zau daca ma atrage pe mine vreodata dezlegarea vreunui mister legat de cineva dincolo de a determina chestiile de baza necesare pt orice relatie, (capacitatea de incredere + securitate), in plus fata de afinitatile comune si atractia pe care se poate porni relatia respectiva. Adica eu personal nu doresc surprize neplacute + sunt sigur ca nici altii nu doresc din partea mea, si de aia incurajez la orice prima intalnire acoperirea din prima a subiectelor de baza cu C-V-urile pe masa, oricum verificabile pe loc azi prin diverse aplicatii mobile, (cazier, obligatii financiare, casa de locuit, serviciu stabil), plus desigur si screeningul de sanatate comun pt orice relatie, (inclusiv uz de alcool, substante), plus la nivel ideal si aratatul pozelor de familie cu ajutorul carora se pot determina niste posibile riscuri genetice si uneori chiar si de mediu timpuriu de dezvoltare al persoanei respective...mai mult de asta ce mistere poti avea de rezolvat in legatura cu oricine ?

      Ba mai rau, daca vezi vreo ezitare sau aer misterios din partea oricarui participant aspirant la acea relatie intiala in legatura cu vreunul din subiectele astea de incredere + securitate de baza, pai atunci nu dai naibii toata relatia respectiva din prima fara sa te mai chinui sa pierzi timpul sa dezlegi cine stie ce alt mister ?

      Asta desigur, la nivel mai adult. (Nu doresc sa speriu tineretul inca in posibila perpetua formare pana la varsta de 26 de ani, mai ales ca se stie si despre autentic misterioasele cazierele juvenile, care nu se pot afla asa de usor ca la adulti, plus ca mai nimeni sub 26 de ani azi pe UE nu prea are vreun serviciu stabil, desi doresc sa reamintesc tuturor sa nu fie intoxicati cu alcool sau subtante atunci cand au de gand sa porneasca o relatie cu altcineva + desigur a utiliza intotdeauna condom/prezervativ..rezolvatul unor posibile mistere la tineret, preferabil DUPA varsta de minim 17 ani, fiind permis ca activitate de joaca si relaxare liber consimtita la nivel autentic real capacitativ de ambele parti.)

      Ștergere
    6. Pai, pt ca noi doi pasim pe drumuri paralele.

      Pentru ca nu exista prezervativ pentru emotii.
      Pentru ca postarea mea este despre cum niste chestii marunte, gesturi facute mai putin constient reusesc sa trezeasca in alt om o emotie. Despre cum acelasi gest nu starneste in altul nicio emotie.

      Ma prefac ca nu ma prind de teatrul tau tv, ma prefac ca iau tot ce scrii ca atare. :)

      Ștergere
    7. Ha ! Ha ! Cum sa NU existe "prezervativ" pt emotii ?! E chiar recomandat in anumite profesii chiar destul de vechi si alea de cat lumea, si nu ma refer numai la cea concreta de care stiu mai toti ! Desi, desigur ca nu e 100 % eficient, plus ca desigur nu s-or revarsa unde nu vrei, dar asta nu le neaga existenta lor in alta parte, sau chiar mai concret si grafic indesari urmate chiar de posibile revarsari accidentale prin cine stie ce buzunar le-ai pitit in graba sau chiar in mod deliberat, etc ! E totodata chiar real considerat destul de important sa stii ce sa faci cu aceste emotii odata aparute, atat pe profesional, cat si pe personal. Adica sincer cred ca asta ar trebui sa faca parte dintr-un curriculum de educat la ora de dirigentie pt toti inca din scoala, alaturi de ora de educatie sexuala + ora de spirit civic, ca doar nu te poti baza, mai ales in perioada adolescentei doar pe info de la parinti sau gasca de prieteni apropiati sau Internet luat de-a valma asa fara nici o discriminare.

      Si chiar daca incerci sa separi ce se intampla la serviciu de ce se intampla off-serviciu, chiar exista larg recunoscut ca atare si riscul acelui "defect profesional"...adica asta sincer cred ca e valabil atat pt femei cat si pt barbati, desi poate femeile sunt in campul muncii mai mult si in procente mai mari zilele astea decat inainte asa per istorie, dar asta nu inseamna mare lucru, si eu chiar ca nu am preferinte politice pro sau contra femeilor in campul muncii in profesii cat mai diversificate posibil, chiar ca nu am pt ca efectiv nu ma intereseaza in mod direct, nu exista sanse sa imi fac eu pe viitor probleme legate de copii, etc.

      Adica ma exprim total sincer si candid si cred ca si cat de cat impartial. De altfel barbatii au problemele cele mai mari cu identificarea, dirijarea si plasarea si coordonarea mai precisa a emotiilor, in special a celor negative, ca alea sunt alea mai pacatoase in viata oricui, probabil ca femeile mai beneficiaza atat de experienta, cat si de lacrimi, de conversat unele cu altele la o cafea ceva totusi mai sanatoasa, decat a sari direct mai impulsiv la injuraturi sau alcool + bancuri mai sadice de gasca cu amicii, etc, (desi NU zic ca toate sau toti sunt caricaturi de genul asta).

      Dar "prezervativ" pt emotii SIGUR exista + e chiar larg recomandat pe o gramada de profesii si chiar si in viata personala in anumite circumstante.

      Ștergere
  5. Desigur pe profesiile si ocupatiile chiar de hobby pur artistice e altceva, acolo chiar e recomandabila o anumita revarsare de emotii nu total dirijate, desi preferabil cf unor tehnici anume, chiar si educativ si generativ de sadit in altii, etc, dar desigur asta e pt cei cu adevarat talentati si interesati de asta, desigur ca e permis si la nivel amatori, dar eu NU discutam despre acest subset specific de activitati umane artistice chiar admirabile si larg recomandabile social + eu sincer cred ca prea multi artizani profesionisti sau chiar non-artizani dar pur si simplu amatori sau tehnicieni aspira sa devina artisti si de fapt nu se pricep si dupa aia tot ei si altii din jurul lor au sentimente neplacute, etc. Dar efectiv eu nu am luat ore de Arta la scoala prea multe, si habar nu am, si pe mine ma intereseaza mai mult etica in activitatile artistice decat tehnica artistica, sau genuri specifice de arta, poate doar ca spectator de film sa ma mai intereseze vreo arta pe mine din cand in cand, altceva eu chiar ca nu am nici in clin nici in maneca cu vreo arta, si chiar la nivel total figurat efectiv imi displace tendinta de a considera aproape orice profesie sau indeletnicire umana o "arta", chiar daca inteleg aspiratia catre BUN si FRUMOS + util, da, in acest sens eu sunt total OK chiar si cu "arta inginereasca" de a face chiar si borduri, chiar si ziduri, nu numai poduri, sosele, etc, de exemplu, dar chiar imi displace a numi si orice chestii de timp liber o arta, de ex "arta conversatiei"...chiar daca nu am nimic impotriva titlului acelei carti pe care nu am citit-o, insa am citit pe Internet ca a primit recenzii bune, parca si mama mi-a zis ca i-a placut mai de mult + am auzit si de "arta dipomatiei", si de "arta managementului", nu mai zic ce a vuit tot Internetul acum vreo 10 ani cu "arta razboiului" (aplicat pe business), etc, insa efectiv astea nu fac parte din afinitatile mele personale, si e chiar destul de clar ca eu nu o am nici cu exprimatul in cuvinte la nivel ff abstract decat rar la figurat, insa si destul de transparent sau chiar grosier, daramite cu literatura de fictiune serioasa.

    RăspundețiȘtergere
  6. E ULIMĂTOR SA VORBI MINUNAT DESPRE DR DAWN. Sunt Vanessa Canga. Am avut o uniune frumoasă cu soțul meu și am împărtășit fericire, căldură și dragoste adevărată. Am locuit împreună timp de 10 ani și am avut doi copii. În urmă cu câteva luni, am început să avem probleme nesfârșite și certuri constante. Casa era plină de nefericire și copiii mei plângeau mereu văzându-ne luptăm tot timpul. În cele din urmă, a plecat și a tăiat toate mijloacele pentru ca noi să comunicăm cu el. Am făcut tot ce am putut să-l recuperez din cauza cât de mult l-am iubit, dar fără rezultat. DR DAWN mi-a venit în ajutor când l-am contactat și mi-a dezvăluit că în spatele problemelor pe care le aveam se afla o femeie și mi-a promis că mă va ajuta, ceea ce a făcut când i-am urmat procedurile de lucru. Soțul meu s-a întors acasă la noi și am inventat lucruri. Trăim din nou fericiți împreună. DRAWN te poate ajuta și pe tine. contactați-l prin WhatsApp: +2349046229159
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com
    *Dacă vrei să te reîntâlnești cu soțul/soția ta.
    *Dacă doriți să aveți o căsătorie/relație pașnică.
    *Daca ai nevoie de vraja pentru a ramane insarcinata/a ramane insarcinata.
    *Dacă doriți să tratați infertilitatea.
    *Dacă doriți să vă răzbuni/reprimi proprietatea.
    *Dacă vrei o vrajă de promovare.

    RăspundețiȘtergere