Daca dragoste nu e...nu-i nimic.

luni, 24 decembrie 2012

Decembrie, încă la bal

Decembrie a venit cu sacul plin. După un Noiembrie frumos.
Aș comprima luna noiembrie la doar 4 zile, cele în care Silvia a fost la noi. I s-a dus pielea, atât am pupat-o.
Decembrie pare tot mai mult o reeditare a lui decembrie, anul trecut. Deosebirea este în felul în care abordez problemele. Sunt mai puternică!
Mă întreb la fiecare pas care să fie lecția mea. Parcă mi s-a urât de atâtea experiență. Mă fac putred de bogată. Problema e că atunci când mori, mori cu mâinile goale, pe piept. Lespezile nu vor fi nici mai usoare și nici de aur.
A trecut un an. Nu simt că am prins rădăcini, dar nici nu îmi vine să mă întorc. Visez cu ochii deschiși.
Iubesc ceea ce fac, dar simt că trebuie să fac un pas înainte. Acum parcă prind puteri, nu le mai risipesc în supraviețuire.

Colega din Nepal mă întreabă dacă Louis Armstrong e ăla cu luna, adică ”moon man” (ca să-i dau citire)...sigur ca da! și Laika e aia cu balalaika.

Vladi mă întreabă de ce părinții de aici și din America explică copiilor despre reproducere că e ”ca la albine, ca la păsări...”. Îl întreb dacă i se pare potrivit să li se spună copiilor că totul se întâmplă ca la câini sau alte animale. Bine, i-am mai explicat și altele.

Într-o noapte m-am plâns că mi-e frig, iar Vladi s-a mutat lângă mine și m-a luat în brațe. Mi-a zis într-o altă seară că visul i s-a împlinit, să aibă iubită asiatică. Îl întreb în ce fază e cu ea și-mi spune bucuros că i-a zis ”Hi!” când au terminat antrenamentele....cale lungă pâna la ” ca albinele și păsările”.

Astăzi l-am adus pe Moș în sacoșele noastre, de Crăciun lucrez.

Mă mut, din nou, în 10 ianuarie. Pare mai cu noroc.

Sărbători fericite!Cu  Dumnezeu în sufletele voastre.
Mulțumesc pentru cei care au avut un gând pentru mine. Nu vă uit, doar totul după puteri.

8 comentarii:

 1. nu stiu ce anume faci acolo unde esti dar iti doresc sa reusesti,sa ai incredere si putere si sa te bucuri din tot sufletul de acest Craciun...
  Sarbatori Fericite!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. :)) nici nu știi de câte ori mă întreb și eu...deocamdată muncesc să câștig bani. Important e că nu mi-e silă să merg la serviciu.

   Ștergere
 2. Despre originea expresiei "the birds and the bees" (e destul de istoric poetic interesanta, implicandu-i, printre altii, si pe poetul Coleridge, si pe muzicianul Cole Porter): http://en.wikipedia.org/wiki/The_birds_and_the_bees

  RăspundețiȘtergere
 3. Crăciun fericit Cleo!
  E cel mai important lucru să faci ce-ţi place. Dacă e aşa, mergi înainte.

  RăspundețiȘtergere
 4. Sărbători cu bine , Cleo !

  RăspundețiȘtergere
 5. Craciun fericit, sanatate si numai bucurii! La multi ani!

  RăspundețiȘtergere
 6. Fie ca Spiritul Sfintelor Sărbători ale Crăciunului să vă umple sufletul de bucurie şi armonie iar Anul Nou să vă aducă împlinire şi success!
  Craciun Fericit!

  RăspundețiȘtergere
 7. E vremea colindelor, vremea bucuriei, cand minunea nasterii Mantuitorului IISUS cuprinde sufletele si le innobileaza. In aceasta zi Sfanta de CRACIUN, sa pastram gandurile bune si frumusetea sufletului ce straluceste in fiecare dintre noi. Fie ca Magia Sarbatorilor de iarna, cu zvon de cantece si clopotei, sa aduca fericire, sanatate si bunastare in caminul dumneavoastra.

  RăspundețiȘtergere