Daca dragoste nu e...nu-i nimic.

duminică, 5 decembrie 2010

Suflet pereche

Sufletele pereche sunt cele care traiesc lectiile vietii intr-un mod similar si au ca rezultat autocunoasterea si autodezvoltarea.
In relatia cu sufletul pereche exista libertate, lipsa sentimentului de posesiune, multa toleranta si daruire de sine. Exista sprijin reciproc si intimitate care-ti da privilegiul sa fi tu insati/insuti fara teama de a fi respins, dar ai o stare de bine, imposibil de exprimat in cuvinte. Atingerea si dragostea fizica da un sentiment extraordinar de implinire, in trup si spirit.
A te plimba cu sufletul pereche de mana este ca si cum te-ai plimba si nu ar mai fi nimeni pe Pamant. Sufletele pereche arata bine impreuna, sunt frumoase si toti ii privesc fara sa poata spune de ce. Sufletele pereche se intalnesc in esenta lor si emana fericire.
Sufletele pereche simt, se simt, traiesc unul in altul si totusi separat.
(dedicatie speciala Sperantei, pentru ca m-a intrebat si pentru ca am avut aceasta discutie acum aprox un an , drept urmare am facut un copy/paste de pe forum :D)

11 comentarii:

  1. Zambesti? Sa stii ca daca nu ti s-a intamplat, inca se mai poate...si daca nu recunosti la timp sufletul pereche, pierderea va fi prea mare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cleo , doar stii parerea mea despre chestiunile astea ale omenirii :)) sincer eu consider ca sunt doar niste scornelii ale oameniilor mari pt ca lor le place intotdeauna sa se agite , sa tulbure , sa inebuneasca ( cred) sa-si doreasca lucruri imposibile , si uite cam asa sta treaba si cu ,,sufletul asta pereche ,, ca si cu ,,dragostea, de altfel , adica nu stiu dar daca sufletul pereche se refera tot la genul masculin , adica are legatura cu barbatzi ......stii parerea mea ....sau poate nu
    PS> Nu am vrut sa fiu rautacioasa sau lipsita de rspect , doar ca tu stii , ca eu nu am de unde sa stiu despre ceea ce, incerci tu aici sa explici , imi pare rau !

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai si tu dreptatea ta. Omului ii place linistea, dar mai spre batranete...Iar pana atunci trebuie sa afle de ce si-o doreste.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  4. chiar crezi tu sophie, ca lipseste sentimentul de posesiune in relatia a doua suflete pereche?
    chiar crezi asta?

    RăspundețiȘtergere
  5. :) eu sunt mai degraba omul faptelor, experientelor personale si apoi al emiterii de pareri...nu degeaba l-am citat pe tatuca Adler :D

    RăspundețiȘtergere
  6. atunci...felicitari ;)
    atat tie cat si sufletului tau pereche :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Cristina, posesiunea nu are ce cauta in relatie de iubire.
    In alta ordine de idei, indiferent de natura sentimentelor dintre doi oameni, inainte de orice, eu cred in libertatea omului: de a fi, de a iubi, de a nu iubi, de a alege.
    Iubirea nu obliga! Iubirea nu e dependenta de celalalt!
    Dar...până să ajung la concluzia asta, mult sange a curs.
    Nu m-am născut înţeleaptă.

    RăspundețiȘtergere
  8. atunci, am sa ma pregatesc din vreme :) cu mult rivanol si pansamente ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. A fost o vreme cand credeam in existenta sufletului pereche. Acum nu mai cred. Subscriu si eu la ceea ce spunea Dragos Ovidiu Argesanu cum ca, cu cat e mai evoluat un suflet cu atat are mai putine posibilitati de destin. Asadar nu e doar un suflet pereche ... pot fi mai multe. Si putem sta cu ochii larg deschisi, si cu urechile ciulite ... Vom intalni sufletele cu ajutorul carora vom invata (sau nu) lectia ce ne e data in viata asta. Si, cu siguranta, nu e cea despre fericire pur si simplu ...

    RăspundețiȘtergere
  10. anonim,
    eu nu cunosc acest autor...cu ani in urma am citit despre sufletul pereche, dar apoi am pus teoria separat. Sunt mai interesata de ceea ce pot experimenta. Textul mic scris de mine este vechi, cam de un an, iar de atunci am inceput sa ma intreb si eu daca nu cumva nu e numai unul. Acum cred ca pot fi mai multe perechi oarecum diferentiate, dar plenare numai in iubire.
    Teoria mea e ca o data intalnit, sufletul pereche exista. Nu conteaza daca am fost noi pregatiti pentru el sau el pentru noi, sau momentul pentru ambii...intalnirea e cea care se contorizeaza.

    RăspundețiȘtergere