Daca dragoste nu e...nu-i nimic.

luni, 14 martie 2011

Cu ce se mai distreaza copiii

Poate ca nu e chiar rea politica strutului si-mi vine acum s-o aplic si eu. Stau de 2 ore pe stiri despre Japonia, ma simt groaznic sa scriu in timp ce in lume cineva sufera cumplit.

Am sa aleg o intamplare de-a fiicei mele. La scoala, in sfarsit a acceptat sa faca si ea o zi de serviciu, pentru ca mai are un an si i se parea ciudat sa nu afle pe pielea ei cum este sa lipsesti o zi de la ore si sa stai ...si sa stai. Elevul de serviciu merge prin clase si face anunturi daca e cazul  sau il mai alearga directoarea de colo-colo, deci nu mare branza. Mai mult sta la o masa pe coridorul de la parter. Unde sunt clasele cu picii de a V-a. Cum fata si-a dus laptopul cu ea sa treaca timpul mai usor, vine un tzaca mic si obraznic si-i spune sa caute pe Youtube filmuletele cu roboti. Ma rog, ea le stia...imi povesteste.
Apoi trebuie sa faca un anunt prin clase si cum se face, cum nu, ajunge in clasa piciului care se trezeste vorbind cand era linistea mai mare:
- Ce faci, Pisi? Te-ai uitat la roboti?
Don'soara de fii-mea rade si se mira de tupeul piticului.

Am rugat-o sa-mi arate si mie filmuletele.

http://creativemonkeyz.com/robotzi-2/robotzi-s01-ep-7-tratament/
ca sa nu mai zic de episodul 6...
voi le stiati?


8 comentarii:

  1. Daaa... Le ştiam. Doar că nu bănuiam că au ajuns şi ţâncii dintr-a cincea să se uite la aşa ceva. Nu de alta, dar limbajul nu e chiar potrivit pentru ei, deşi sunt într-adevăr haioase. Cât despre replica puştiului... pe mine cred că mă lăsa fără grai. :lol:

    RăspundețiȘtergere
  2. "Tzaca ala mic si obraznic" mâine o sa fie mare patron si poate o sa lucrez la firma lui sa-mi fac vechimea pentru pensie! :=)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Am râs puțin și m-am oprit,că nu era nimic de râs,din contră.Și copiii,e chiar de plâns!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ei, se-cret, suntem noi expirati :)) Adevarul e ca prima conditie sa poti accepta aceasta lume e sa uiti cum era lumea pe vremea ta. In clasa a treia un coleg de-a lui Vladi injura ca la gura cortului si i-a strigat ca "ma-ta-i curva". Era un elev pe care d-na invatatoare il scotea in fata clasei si-l dadea de exemplu. Parinte politist, dur, care la sedinta se ridica si vorbeste despre copiii altora...iar al lui, bea , fumeaza etc
    Ei bine, limbajul...se pare ca il inteleg foarte bine copiii.
    La cum vorbesc intre ei, zau daca as rezista acum sa fiu elev...Fiica mea este la o distanta de 4 ani de fiul meu si chiar si ea spune de generatiile noi ca sunt cu tupeu cat China. Incerc sa iau lucrurile cum sunt, sa inteleg copiii in context si, astfel, nu sunt in conflict cu ei.
    Cand ai contact cu scoala mereu, nu ti se mai pare extraordinar. Exista si reversul, copiii deosebiti, de o inteligenta care te lasa masca, iar cum cresc isi dau seama ca tot valorile de baza conteaza si sunt cele pe care le doresc. Daca reusesti sa ajungi la sufletul lor is ca plastilina, atat de usor sunt de modelat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dar daca nu reusesti sau nu vrei sa ajungi la sufletul lor, tu parinte sau el profesor sau si unii si altii, se poate pierde si el. Iar esecul unuia inteligent este de cele mai multe ori ireversibil (am vazut câteva cazuri).

    RăspundețiȘtergere
  6. E greu, sa stii, calea catre suflet e de multe ori inchisa...e greu in ziua de azi pentru toata lumea, parinti care nu stiu sa se deschida la randul lor, profesori care n-au resurse interne nici pentru ei, copiii care trebuie sa se descurce cu ei si cu ceilalti...suntem o societate destul de defecta emotional :D
    ...scapa cine poate...

    RăspundețiȘtergere
  7. ooo da cel mai mult mi-a placut cel cu vinul:)

    RăspundețiȘtergere