Daca dragoste nu e...nu-i nimic.

sâmbătă, 12 mai 2012

Gândul zilei

Tăcerile! Le poți urî, le poți iubi.
Depinde ale cui tăceri te asurzesc.
Contează dacă îți sparg timpanele, dacă te rănesc, dacă te îmbogățesc.

Îmi plac cuvintele! Deopotrivă, aerul nu trebuie umplut cu ele.
Cine cântărește? Cuvintele, tăcerile...

17 comentarii:

  1. te înteleg foarte bine...
    Cauta-ti echilibrul! doreste-ti-l neaparat! cuvintele trebuie sa mângâie si tacerile sa aduca savoare si tihna... Asa meriti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Echilibrul asta...sta intr-un fir atat de subtire. Aproape pare o himera.
      Dar, important este sa tindem spre echilibru.
      Din fericire nicio zi nu seamana cu alta.

      Ștergere
  2. Ah, eu, in real life, iubesc tacerea intre oamenii care-mi plac, sau cu care comunic in mod obisnuit, (atat pe personal cat si pe profesional), in schimb prefer zgomote diverse de la oameni care-mi sunt indiferenti si care nu comunica cu mine personal, asa de pe strada ! Aici in Norvegia e o tacere pe strada si in mediul general de-a dreptul enervanta si total stressanta pt mine personal, pt ca eu, avand ADHD, functionez mai bine inconjurat de poluare fonica si de diversi stimuli vizuali, chiar in felul asta pot sa ma concentrez mai bine ! Daca e asa o liniste mormantala in jur, zau ca devine spooky si ma simt ff stressat ! Dar la nivel de comunicare directa de la om la om, IUBESC in mod sincer TACEREA.

    E pacat ca nu se poate inventa inca comunicatul telepatic pe bloguri, dar nu mai e mult pt ca am citit recent intr-o revista Discover ca armata americana face experimente re o casca speciala cu care pot comunica militarii unii cu altii asa fara sa vorbeasca, doar la nivel de transmis ganduri de la unul la altul !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu ce spui. Cand am fost in Helsinki, eram pe aleea din port, e o strada pietonala unde se aduna lumea, unii canta, altii danseaza, e o statuie cu fantana arteziana acolo...iar in week-end-uri apar grupuri de vizitatori din alte parti ale acelei tari. Asteptam autobuzul, ma uitam la doua grupuri care se aflau in jurul unei statui...si puteam auzi fantana arteziana, care nu era mare deloc. Si erau zeci de oameni acolo.
      Asta m-a socat.

      Chiar , cum ar fi la comunicarea telepatica? oare eu as mai putea sa zic ceva `vorbind` cu tine? :)) Cum s-ar face intrarile replicilor in dialog? Puterea gandului? :))

      Ștergere
    2. Cred, dupa citirea acelui articol si a altora cateva de nivel de revista de popularizare Discover, ca ce s-ar putea realiza practic mai repede nu ar fi de nivel de gand complex sau nici macar propozitie, ci poate de nivel de simpla comanda Go/No go, sau Da/Nu. Ca pt nivelul asta exista clar anumite zone din creier care se coloreaza si/sau vibreaza specific pe o anumita amplitudine, asa ca e posibil si transmisibil la oarecare distanta (teoretic). Si daca ai deja plan algoritmic pt actiune in continuare, e OK, ma gandesc, sa pornesti si de la un nivel din asta Go/No Go, sau Da/Nu, si o iei pe pomul decizional algoritmic mai departe...deci ma gandesc ca teoretic ar fi posibil. Iar pt transmis poezii in loc de ordine militare armata SUA, am citit ca s-au putut descrie pe ecranul unui computer imagini, (desi cam vagi asa, dar macar semanau cu ceva, cu un pom sau o padure), de vise sau chiar ganduri de peisaje de oameni care erau acolo cu creierul sub o masina din aia care masoara diverse zone de creier care se coloreaza sau vibreaza sau habar nu am ce fac ele atunci cand viseaza sau se gandeste cineva la un tablou anume. Deci eu am o casca pe cap, in Norvegia, tu ai o casca pe cap, in Anglia, si eu ma gandesc la poezia Ce te legeni codrule, si tu o primesti "telepatic" si vezi un codru virtual leganandu-se in fata ta ! Insa ma gandesc ca exista posibilul risc ca femeile din viitor vor avea ocazia sa vada si mai exact ce fel de paduri isi imagineaza barbatii cand le transmit telepatic poezii de M Eminescu ! La nivel de film comic a fost un film cu Mel Gibson si Helen Hunt in care Mel Gibson capata puterea de a ghici gandurile femeilor din jurul lui, dar despre situatia inversa, cu o femeie care sa capete abilitatea de a ghici gandurile barbatilor din jurul ei, nu cred ca exista inca un film care poate fi numit artistic.

      http://www.youtube.com/watch?v=ck54j-IAAtQ

      Ștergere
    3. @ Rudolph Aspirant: "exista posibilul risc ca femeile din viitor vor avea ocazia sa vada si mai exact" - risc? de ce?

      Ștergere
    4. Ma gandeam ca exista riscul sa fie dezamagite de lipsa de complexitate imaginativ-literar-artistic expresiva a majoritatii persoanelor mai obisnuite de sex masculin.

      Ștergere
    5. Desigur, ca o parte pozitiva s-ar putea crea o triere mai usoara a persoanelor care poseda o imaginatie artistica mai bogata...dar totusi astea vor restrange nr barbatilor dezirabili pt destul de multe femei, s-ar crea competitie injusta, si posibil brutala...in general cred ca e mai bina ca aplicatiile acestor noutati stiintifice sa ramana restrictionate domeniilor militare si de law-enforcement, sau, daca vor fi folosite in mod comercial de persoane din publicul general, ele sa fie obligate sa semneze ca recunosc posibilele riscuri, ceva de gen, "use at your own risk", si ca se vor angaja sa nu antreneze alte persoane care nu au semnat un contract similar de acceptat de uz pe risc propriu, etc. Ar fi o complicatie legala destul de importanta, cu multiple consecinte adverse posibil actionabile in justitie pt daune si suferinte, ma gandesc.

      Ștergere
    6. Dar, pe de alta parte, s-ar crea joburi mai multe pt absolventii facultatilor de drept...ceea ce poate fi in final poate pozitiv, poate s-ar dezvolta cunostintele din domeniul medierilor juridice, si al negocierilor diplomatice...poate chiar va veni o noua era a pacii pe Terra, sau cel putin al unui echilibru geopolitic negociat, ca un fel de o noua perioada de "Razboi Rece", dar nu est-vest, ci barbati-femei, cine stie, asa la nivel SF utopic prin anul 2500...dupa care o sa se trezeasca unii sa doreasca sa faca iar reforme sociale, sa acuze pe aia mai puternicii si bogatii care au acces la mai multa informatie ca ii exploateaza si controleaza in mod injust pe aia mai saracii care au acces la mai putina informatie, sau la informatie mai putin calitativa, o sa vina iar o revolutie culturala, si iar incepe tot circul de la inceput, Doamne fereste, cu un WW III care o sa mai dureze inca 1000 de ani, pana nu va veni, calatorind din trecut catre viitor, ca sa salveze omenirea, insusi dl Schwarzenegger !

      Ștergere
    7. @ Rudolph Aspirant: poate ar fi exact invers: ne-am citi din prima - fără deosebire de religie, culoarea părului, orientare politică/sexuală - și ne-am scuti de așteptări ireale. acest lucru ar diminua conflictele, ceea ce ar aduce mai multă armonie în relațiile sociale. e drept că avocații ar cîștiga mai puțin, în schimb banii publici cheltuiți pe dezamorsarea conflictelor ar putea fi cheltuiți pe educație, cultură etc.

      @ Cleo: există tăceri și tăceri... îmi plac tăcerile intime și bine temperate, în care te simți în largul tău. o fi la fel și cu cuvintele, tăcerile fiind și ele un fel de minus-cuvinte :)

      Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am sters anuntul ca imi intrase un comentariu la Spam, pt ca a aparut intre timp !

      Ștergere
    2. Rudolf,
      cand vad in mail ca am mai mult de un comentariu de la tine, ma gandesc ca iar trebuie sa dorm inainte de a te citi. Si trebuie sa fac asta...

      Ștergere
  4. Ana P,
    imi plac tacerile acelea in care vorbesc privirile sau caldura trupului, acele taceri cand stai cu privirea chiar in alta parte, simtind ca totul e bine. In tren, de asemenea, sunt mai bune tacerile.
    Este interesant cat de usor ne istorisim viata strainilor!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-ai adus aminte de o postare mai veche de-a mea, unde spuneam: mult mai mult decât ieri, astăzi tac. Tac mai frumos, tac pentru ziua de mâine. Tac într-o lume ce vorbeşte prea mult şi dispreţuieşte tăcerile pure.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tacerile de acest fel, sunt si semnd e intelepciune. Plus, denota incredere de sine.

      Ștergere
  6. Nu-mi plac cuvintele în exces. Ce bine este când doi oameni se înteleg si tacând!

    RăspundețiȘtergere