Daca dragoste nu e...nu-i nimic.

sâmbătă, 5 octombrie 2013

Simplu dar complicat: 20 de ani cu Silvia!

Când am privit-o prima oară nu am putut pricepe cum omului îi este dat un asemenea dar.
Să facă minuni!
Am auzit încă din primele zile, ”copie în miniatură”.
Și am fost mândră!

Când mă întreba întruna ” de ce?” am crezut că scap cu ”nu știu!”.
Și n-am scăpat!

Când a apărut pe lume a doua minune, am devenit mămici împreună. Ea o alăpta pe Alexandra (și avea atâta răbdare până terminam și eu, eu în mod real), iar eu o păpușa mult mai mică decât a ei, diferența fiind că a mea era reală. Și explica emfatic cât de sănătos își hrănește copilul, cu sote de morcovi.

Când a învățat la școală despre drepturile copiilor, mi-a cerut să-i respect drepturile. I-am spus zâmbind că drepturile ei sunt în palma mea dreaptă și să mi le ceară de câte ori vrea, că eu i le dau.
Nu a mai pomenit niciodată despre drepturile copilului.

Și-a însușit conștiincios legea ”înainte de scoală nu există nimic altceva, iar dacă rezultatele la școală sunt cocoțate la nivel corespunzători, s-ar putea să mai urmeze ceva”.

Nu s-a lăsat niciodată ușor, iar cel mai tenace profesor de mate a fost muma-sa.
După jumătate de oră de împotrivire grea (cu plânsete, smuls de păr din cap) se lasa și terminam repede. Dar și eu rezistam bine. (nu la fel s-a întâmplat cu Vladi).

Când a terminat clasa a VIII-a mi-a mulțumit și mi-a spus că abia în acel moment a înțeles pentru ce a fost toată lupta mea, intrarea la liceu a fost ”de la sine înțeles” , fără profesori și efort extraordinar.

Până în clasa a X-a firul dintre ”prieten” și ”dușman” a fost sensibil de subțire.

Apoi am fost prietena ei.

Acum este prietena mea cea mai bună!

Încă mă mai minunez cum de am fost în stare.
Mă mir mereu cum de am reușit să fac ceva atât de bun.

Când cineva îmi spune că semănăm, mă simt măgulită. Pentru că ea e atât de frumoasă!

Îți mulțumesc că m-ai ales pe mine, de mamă!

La mulți ani, Silvia!

27 de comentarii:

  1. Chiar ca-i frumoasa Silvia ta, Cleo! Sa-ti traiasca, sa va traiasca amândoi si sa aiba noroc. Eu de ziua Andreei sunt mai emotionat decât de ziua mea.

    La Multi Ani !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. a fost greu ca n-am fost impreuna, si-am cam taiat ceapa amandoua. Silvia e cam ca Andreea ta, face singura si mai si stie ce face.
      Multumesc!

      Ștergere
  2. grozava treaba ai facut!
    felicitari

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca asa se intampla cand intelegi ca iti cresti copiii pentru ei, nu pentru tine.
      Multumesc!

      Ștergere
  3. Ai 3 copii ? Silvia, Alexandra, si Vladi ? Si esti si in campul muncii ? Plus toti copii scolarizati adecvat ? Zau, esti o adevarat mama eroina ! Pai cu mine s-au chinuit 2 parinti, 3 bunici, si minim 2 matusi si 1 unchi sa ma tina interesat de scoala macar pana sa iau si eu Bacul ! Ha ! Ha ! Zau, intr.adevar ce povara pt societate pot sa ma consider ! Nu mai zic cat s-a bagat in mine de la buget ca sa ma tina in maternitate o luna intreaga, dupa aia in diverse scoli, etc, si zau, tot degeaba, ca nu produc absolut nimica, zau, si cate impozite amarate am platit eu asa cu taraita si din diferite servicii intermitente nici macar nu pot acoperi vreodata nici cat s-a cheltuit pe mine daramite sa ajunga cat va fi nevoie sa se cheltuiasca din bugetele UE pe mine dupa ce voi si senil si voi ajunge intr-un azil iar pe umerii contribuabililor, mai ales ca am de gand sa traiesc cat mai mult, chiar si senil si cu tuburi in nas, zau, fiind total impotriva suicidului asistat ! Si nici nu e vreo sansa sa produc si eu copii asa ca macar sa ajute si ei bugetul pe mai tarziu pt diversii pensionari de maine, inclusiv pt mine, nici sa inventez vreo inventie utila pt omenire, nici macar asa un blog ca lumea nu am fost interesat sa-mi fac, zau, un adevarat parazit social, asa ma simt si asa probabil ca si sunt ! Pai daca e sa aduni cat ai contribuit tu social si cat am risipit eu social, si inca voi mai risipi, zau, tu esti o persoana deosebit de productiva si de generatoare de bogatie autentica pt intreaga UE, in schimb ce eu trag dupa mine in jos orice economie pe unde ma aflu, si contribui la adancirea crizei economice, in mod chiar destul de rece obiectiv. Nici macar nu am de gand sa investesc in vreun real estate ! Macar adica sa zic ca sustin si eu acolo macar un singur sector economic daca de prodiis sau de creat alt fel de bogatie nu sunt in stare ! Sorry, nu am vrut sa fiu cras, ci chiar era de fapt chiar un compliment ce zic eu aicea, chiar daca e posibil unul cam horroor daca te gandesti ca si copii tai vor trebui sa munceasca pt a ma intretine si pe mine la acel azil in viitor...zau, mai bine plec din UE, ca deja am inceput sa ma simt vinovat, mai bine ma duc pe capul la chinezi in Hong Kong pe undeva...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ha ha ha , la chinezi te pun aia la munca pe bani putini, daca nu te reproduci ei sunt chiar bucurosi! In plus, nu stiu ce te faci la batranete, in cultura lor nu stiu cum si cat au ei case pt batrani. Musai trebuie sa te sinucizi!

      Doi copii, Alexandra era ”copilul” silviei, iar silvia avea 4 ani...deci ce sa fie?

      Ștergere
    2. Ah, sorry, 2 copii, nu 3, dar tot esti mama eroina !

      Ștergere
  4. Max Peter,

    Multumes frumos!

    Din greseala am sters comentariul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Şi eu îţi mulţumesc. Mi se întâmplă şi mie.
      Când am comentat, m-am bâlbâit, am şters bâlba şi am scris din nou...

      Ștergere
  5. Dragii mei Vali si Paul

    netul imi joaca feste, nu mai vad mesajul vostru, insa l-am citit.

    Tzumpiri va multumeste frumos!
    Eu la fel! Ne simtem bine!

    RăspundețiȘtergere
  6. La mulți ani!!! Bag samă că vă meritați. Ea te-a ales de mamă, tu ai răsplătit-o din plin. :) Fericire amândurora!

    RăspundețiȘtergere
  7. emotionanta felicitare! draga Cleo, la multi ani fiicei tale! la multi ani tie, mamica exemplu! superb rezumat al celor 20 de ani!
    Sa fiti sanatoase, fericite si frumoase ca acum, toata viata!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce frumos vezi si simti lucrurile, m-ai impresionat! La multi ani fiicei tale si multa sanatate si fericire si tie!

    RăspundețiȘtergere
  9. Felicitari si la multi ani fericiti si impliniti! Se vede ca esti o mama devotata, originala si spirituala in adevaratul sens al cuvantului! Exact asa cum imi place, ca si mama mea :D ! Frumuseta nu sare departe de trunchi in cazul acesta, are cu cine semana! :P Sa-ti traiasca si sa va iubiti mult! ;)

    RăspundețiȘtergere
  10. Cred ca e minunat sa stii ca ai reusit sa faci oameni din copiii tai. La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  11. Frumoasă, deșteaptă, să-ți trăiască. Blog n-are? :D

    RăspundețiȘtergere
  12. Draga mea Cleo, sa petreci ca-n basme în noaptea de revelion, sa pasesti cu încredere si bucurie în noul an! Fie ca Anul Nou 2014 sa fie si mai bun si mai bogat în realizari! Sanatate si LA MULTI ANI!

    RăspundețiȘtergere
  13. Bucurati-va unii de altii!
    La multi ani!
    Si pentru EA,si pentru 2014.:))

    RăspundețiȘtergere
  14. E ULIMĂTOR SA VORBI MINUNAT DESPRE DR DAWN. Sunt Vanessa Canga. Am avut o uniune frumoasă cu soțul meu și am împărtășit fericire, căldură și dragoste adevărată. Am locuit împreună timp de 10 ani și am avut doi copii. În urmă cu câteva luni, am început să avem probleme nesfârșite și certuri constante. Casa era plină de nefericire și copiii mei plângeau mereu văzându-ne luptăm tot timpul. În cele din urmă, a plecat și a tăiat toate mijloacele pentru ca noi să comunicăm cu el. Am făcut tot ce am putut să-l recuperez din cauza cât de mult l-am iubit, dar fără rezultat. DR DAWN mi-a venit în ajutor când l-am contactat și mi-a dezvăluit că în spatele problemelor pe care le aveam se afla o femeie și mi-a promis că mă va ajuta, ceea ce a făcut când i-am urmat procedurile de lucru. Soțul meu s-a întors acasă la noi și am inventat lucruri. Trăim din nou fericiți împreună. DRAWN te poate ajuta și pe tine. contactați-l prin WhatsApp: +2349046229159
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com
    *Dacă vrei să te reîntâlnești cu soțul/soția ta.
    *Dacă doriți să aveți o căsătorie/relație pașnică.
    *Daca ai nevoie de vraja pentru a ramane insarcinata/a ramane insarcinata.
    *Dacă doriți să tratați infertilitatea.
    *Dacă doriți să vă răzbuni/reprimi proprietatea.
    *Dacă vrei o vrajă de promovare.

    RăspundețiȘtergere