Daca dragoste nu e...nu-i nimic.

sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Despărțiri

În anul 2013 m-am despărțit de mai multe ori, așa că ”despărțirea” ar fi cuvântul meu ca să-mi definesc anul.

M-am despărțit de comandantul din mine, de bărbatul din mine, de neprieteni, de spații care nu-mi aparțineau, de prejudecăți, de oameni care nu înseamnă nimic în viața mea, de oameni care au insemnat mult și mulți ani în viața mea.

Uneori e bine să rămâi dezbracat de toate, îți mai amintești de cum arăți, poți să vezi cum ai re-devenit.

Apoi te bucuri de un păr lung, de cercei noi în urechi, de rochii pe care nu credeai că ai să le îmbraci, de oameni pe care nu credeai că ai să îi iubești, de lucrurile rele care te-au împins să faci alegeri mai bune, de decizia alora de a fi liberi, de plutitul în derivă, că am din nou internet, că despărțirile nu mai dor atăt de tare.

Mă mai ciocănesc căteva de-ce-uri, dar răspunsurile nu sunt în buzunarul meu.



19 comentarii:

  1. Căutarea ne transformă, iar dacă nu ne sperie noua înfăţişare, este de bine.
    La mulţi ani, Cleo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) ma sperie doar gandul ca sunt in continua reconstructie.

      La multi ani, Max!

      Ștergere
  2. ma bucur sa te regasesc, Cleo! >:D<
    daca ai reusit sa treci pierderile la castiguri atunci e bine si daca plusul il reprezinta niste rochii pe care altadata nu le-ai fi purtat, e perfect :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E un pic despre ce si cine m-a facut femeie :))
      Multe castiguri anul asta! M-am mutat in decembrie, dupa ce in octombrie si noiembrie am facut navete RO-UK. Prea ocupata cu utilitatile de baza am neglijat internetul, iar aici totul se intampla peste 4 saptamani...n-am disparut doar asa.

      Ștergere
  3. ma bucur ca ne dai din cand in cand un semn... De la ziua Silviei n-am mai stiut nimic de tine.
    trimit imbratisari si ganduri bune :)

    RăspundețiȘtergere
  4. cred ca femeile tin prea multe strans imbratisate la piept: oameni, idei, amintiri, spatii...
    si se acopera cu ele ca niste solzi
    de aici si respiratia grea a inlauntrului, nevoia de evadare, de sine, de identitate, de nou...
    uneori e tare bine să rămâi dezbracat de toate; cu conditia sa nu devii vulnerabil; la pasari in special
    sa-ti mearga toate asa cum iti doresti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar chiar nu stiu de ce facem asta. Atata timp pierdut!
      Sper ca o sa-mi mearga toate cum vreu, dar, nimic nu e intamplator...uneori Dumnezeu stie mai bine ce e mai bun/bine pentru mine. Mai las si in voia lui. Nu mai sunt atat de incancenata sa le fac eu pe toate. :)

      Stiu, mosule, stiu! cand ai ratiune, n-ai simtire si invers.

      Ștergere
  5. Nu ne dam seama cat ne schimbam in decursul unui an sau in decursul anilor decat atunci cand suntem pusi intr-o situatie in care ne-am mai aflat la un moment in trecut, iar acum reactionam cu totul si cu totul diferit.
    Iti doresc numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ohooo, daca actionam diferit, e de bine! Inseamna ca ne-am insusit lectia.

      Iti doresc si eu un an frumos, cu toate bune si foarte bune.

      Ștergere
    2. Eu am fost pus o singura data intr-o situatie in care nu ma mai aflasem chiar niciodata, si am intrrat intr-o panica ingrozitoare...ma rog, era vorba de o situatie extrem de neplacuta. Bine ca am avut prezenta de spirit, (sau poate mai bine zis instinctul de conservare, ca am actionat sau reactionat total impulsiv-intuitiv aproape reflex), sa-mi tai efectiv singur craca de sub picioare si astfel sa fac Buf, insa in acelasi timp sa ma si eliberez cat mai rapid si eficient posibil ! Dar tot mi-am facut o gramada de framantari dupa aia ca nu m-am priceput sa reactionez politic competent, cand de fapt o asemenea atitudine ar fi fost social moral educativa recomendabila,.nu ce am facut eu, efectiv sa-mi ofer propriul cap asa pe tava (la figurat desigur, plus neintentionat asa sacrificial, ca doar nu ma cred vreun soi de martir gen sf Ioan Botezatorul,mai degraba eram asa ca un pui de gaina alergat de o gospodina ca sa-l taie, si m-am impiedicat exact la momentul oportun, insa nici macar nu m-am prefacut ca ma impiedic...).

      Ștergere
  6. Chiar dacă nu pare, transformarea de acest gen reprezintă o reală ascensiune mental-emoțională. O căutare și-o regăsire autentică. Iar 2014 va fi anul împlinirilor, ia să vezi! Al celor mai complete împliniri de până acum! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Spune-mi ca esti un prezicator!
      (Anul asta vreau un job mai bun, sa ma ajute sa lucrez mai putin timp si macar tot atia bani. Vreau sa castig timp! )

      Oricum, ma vaicaresc mereu ca sunt insuficient de puternica, dar prietena mea rade si-mi spune ca sunt ca o carte de Sandra Brown, desi nu a citit niciuna :)) Presupune ea ca intr-o carte din asta ar fi de toate, Io, pe de alta parte, uneori, m-as intinde pe jos si as stinge lumina :))))

      Ștergere
    2. In cazul meu mai sus mentionat, pot sa zic sigur ca experienta mea inedita nu a condus la nici o ascensiune in vreun plan personal moral sau mental-emotional. Pur si simplu m-am bucurat ca am scapat si mi-am zis ca nu mai doresc sa mai am niciodata sa am acea experienta, deoarece efectiv nu doresc sa invat absolut nimic din ea, ci mai degraba sa o uit cat mai repede.

      Ștergere
  7. Nu stiu ce sa zic, cica lectia neinsusita face ca istoria sa se repete. Si repetitia vine cu lectia mai grea.
    Adică, Scufița Roșie nu poate ajunge la casa buncii din pădure, fără să intre în pădure.
    Mna, poți trăi și la margine de pădure, cu credința că ce nu se vede, nu există!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, insa eu, prudent fiind, mai ales fata de paduri, nu voi ajunge nemuritor fiindca m-a canibalizat vreun lup in floarea varstei, (mai ales ca versiunea originala nu include nici un vanator salvator si se termina in mod ff stringent educativ moral cu decesul acelei Scufite), ci pur si simplu voi deceda anonim dupa ce mor de batranete, (exceptand desigur sansele mici de deces accidental prin vreo catastrofa naturala gen tsunami sau cutremur, dar pe asta imi si planific pozitia geografica si chiar si iau lectii extra de navigatiein clipa de fata, tocmai ca sa stiu mai bine ce sa evit in timp ce ma las purtat de vanturi si de valuri...ca desigur ca de yachting totusi nu ma las). Zau, sincer cred ca aventurilor de gen intrat in paduri si jungle salbatice li se face uneori reclama exagerat de mare, eu le consider mult prea periculoase fara un ghid super expert, si nici macar atunci. Dar de navigat se poate si de unul singur, si e si relaxant, adica nu mereu in scop de serviciu de descoperit comori sau vreo lana de aur (ca ala se face mai bine in echipa), si
      chiar mi-am bazat aproape
      intreaga filozofie de viata plus de csriera pe filmul The Dove, in care un baiat pleaca intr-o calatorie pe o ambarcatiune de unul singur in jurul lumii, si pt el reprezinta chiar o calatorie initiatica de maturizare,(desi in final creste si asta si se insoara si el cu o femeie, cf cutumelor greco-romane antice, indiferent de gay sau ne gay, dar desigur lucrarea apartine unei culturi de genul asta, nu a culturii mele personale care mai cuprinde si alte mituri, ca sa mi se potriveasca mie, mai ales unele Pacifice...cred ca si de aia am avut mereu o afinitate mult mai mare pt Oceanul Pacific, pe cand Atlanticul, sau chiar si Marea Mediterana mie mi se par cam ostile si straine). De altfel pt mine povestea Scufitei Rosii e o atentionare comuna impotriva riscului de BTS, si a nu cadea prada unor cete de briganzi comuni de tip ceata lui Robin Hood, atentionari deosebit de pertinente pt Evul Mediu central europeean, niciodata nu am
      inteles-o mai altfel. Plus mi-a devenit astfel si mai usor de inteles si indicatia circumciziei la baietii nou nascuti. Dar desigur ca pe de alta parte eu sunt obisnuit de mic sa mi se comunice ca eu tind sa cauzez in jurul meu o atmosfera de gen Moartea Pasiunii.

      Ștergere
  8. Eu am o vorba si nu numai: decat lipsa unei decizii, mai bine o decizie... buna rea cum e ea imi apartine...si, eventual dacai rea s-ar putea sa am posibilitatea sa o corectez...
    Daca as amana...as trai cu acel daca!!! daca faceam, dregeam...
    Asadar, e o decizie a ta, ca sa concluzionez:)

    RăspundețiȘtergere
  9. E ULIMĂTOR SA VORBI MINUNAT DESPRE DR DAWN. Sunt Vanessa Canga. Am avut o uniune frumoasă cu soțul meu și am împărtășit fericire, căldură și dragoste adevărată. Am locuit împreună timp de 10 ani și am avut doi copii. În urmă cu câteva luni, am început să avem probleme nesfârșite și certuri constante. Casa era plină de nefericire și copiii mei plângeau mereu văzându-ne luptăm tot timpul. În cele din urmă, a plecat și a tăiat toate mijloacele pentru ca noi să comunicăm cu el. Am făcut tot ce am putut să-l recuperez din cauza cât de mult l-am iubit, dar fără rezultat. DR DAWN mi-a venit în ajutor când l-am contactat și mi-a dezvăluit că în spatele problemelor pe care le aveam se afla o femeie și mi-a promis că mă va ajuta, ceea ce a făcut când i-am urmat procedurile de lucru. Soțul meu s-a întors acasă la noi și am inventat lucruri. Trăim din nou fericiți împreună. DRAWN te poate ajuta și pe tine. contactați-l prin WhatsApp: +2349046229159
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com
    *Dacă vrei să te reîntâlnești cu soțul/soția ta.
    *Dacă doriți să aveți o căsătorie/relație pașnică.
    *Daca ai nevoie de vraja pentru a ramane insarcinata/a ramane insarcinata.
    *Dacă doriți să tratați infertilitatea.
    *Dacă doriți să vă răzbuni/reprimi proprietatea.
    *Dacă vrei o vrajă de promovare.

    RăspundețiȘtergere