Daca dragoste nu e...nu-i nimic.

joi, 10 martie 2011

profa' de bio

Vladi are o nouă profă de bio. Cam ciudată...cu replici "interesante" despre bărbaţi şi viaţa sexuală. Valdi e de părere că e "disperată", pentru că vine vopsită la păr în fel şi fel de culori, le dă ca şi temă căutarea pe internet a dietelor bio... Nu mă îndemn să-l întreb ce înţelege prin "disperată"şi care sunt conexiunile cu părul vopsit şi restul.  Uneori e bine să ştii cât mai puţin. 
Profa cea nouă are replici de genul: " bărbaţii au două capete, unul sus, altul jos". Mda...
Valdi mai povesteşte că e derutant să audă aşa ceva de la o profesoară care vine la şcoală îmbrăcată într-o bluză  cu imprimeuri cu ursuleţi. Ori, la extrema cealaltă, dezbrăcată în fustă foarte scurtă.

Problema e că  astfel "stimulaţi", pe lângă faptul că sunt la vârsta pubertăţii, problema s-a agravat.
Azi, la ora de bio, preda profa despre aparatul digestiv, şi descria cavitatea bucală... " limba...bla-bla, iar dinţii sunt infipţi..." moment la care Vladi povesteşte că din diferite colţuri ale clasei s-a auzit , mai  tare sau mai încet, acceaşi replică,  " în cur".
A recunoscut, mai mult sau mai puţin spăşit, că nici el n-a fost mai prejos.
:(

22 de comentarii:

  1. Da Vladi,cu sigurană,are o problemă și nu are singur soluție.Trebuie să fie chiar derutant pentru el :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Oooo.... e clar ca-i disperata...

    RăspundețiȘtergere
  3. Poate că prin "disperată" se înţelege îngrijorarea pentru starea naţiunii.

    RăspundețiȘtergere
  4. se-cret,
    clasa a VII-a este considerată un prag, e greu şi fără asemenea "ajutor" din partea unora care ar trebui să servească modele...
    deja mi-a zis că profa face atât de multe trimiteri la sex, indiferent ce sistem au învaţat, cel nervos, osos, încât deja aşteaptă cu nerăbdare lecţia despre sistemul reproductiv, nu pentru că nu ar şti cum e , ci pentru că nu-şi poate imagina ce mai poate debita atunci această profesoară. Asta e!

    RăspundețiȘtergere
  5. mosu,
    :)) Vladi , într-un mod inconştient simte foarte bine lucrurile.
    Să-ţi dau un exemplu. Cândva mă certam cu Silvia pentru ceva, nu ştiu cu precizie pentru ce, oricum asta se întâmplă uneori cu adolescenţii, poate nici nu trebuie un motiv anume...şi Silvia a vrut să-l atragă pe Vladi de partea ei cu ceva de genul " nu-i aşa, Vladi, că mama mi-a spus să fac ....?". La care Vladi, fiind în trecere pe lângă noi, se întoarce către ea şi-i spune "pe mine să nu mă amestecaţi în asta". Avea 10-11 ani. Pe noi ne-a pocnit râsul şi s-a stins şi conflictul. Vladi ne-a dat "flit".

    RăspundețiȘtergere
  6. Vania,
    de asta mi-era frica sa-l intreb...apoi eu ce pot sa-i raspund? Din punct de vedere sexual, pentru că trimiterile ei au această direcţie. Adică eu pot, dar tot mai cred că profesorul trebuie să fie privit de elev, de jos în sus.
    Şi-apoi, Vladi e la început de drum, pentru el iubirea trebuie să fie frumoasă nu un pachet de frustrări sexuale ale unei neveste neîmplinite. (observi ce elegant mă exprim? :) )

    RăspundețiȘtergere
  7. Atâta vreme cât Vladi povesteste cu tine despre aceste "faze", înseamna ca are situatia total sub control ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. Carmen,
    :) partea buna e ca povesteste, intr-adevar.
    pe partea cealalta, in schimb, nu uit ca Vladi e ca o bomba fara ceas :))

    RăspundețiȘtergere
  9. total de acord cu carmen (care era sa primeasca de 8 martie un ficatel). Important este sa comunice cu tine. asta inseamna ca incearca sa inteleaga ce se intampla si ca isi cam da seama ce e cu lumea inconjuratoare. orice baiat la varsta lui este o bomba cu ceas.

    RăspundețiȘtergere
  10. Costin,

    la varsta asta comunicarea este un fir subtire, subtire...se rupe usor, se leagă greu. Bine ca este!

    RăspundețiȘtergere
  11. eu nu am copii...asa ca nu pot da un sfat avizat...
    din nefericire "profa de bio" va ramane sa profeseze si daca Vladi are sansa unei minti deschise si o mama mereu pe receptie...nu la fel se intampla probabil cu restul baieteilor din clasa...niciodata nu e prea tarziu sa ai fantezii...dar totusi...uneori este prea devreme...

    RăspundețiȘtergere
  12. In clasa a VII nu prea mai esti baietel si se pare ca ea stie foarte bine. Dar si asta face parte din educatie si poate vrea sa o faca în mod organizat, pe clase. Sunt si fete în clasa cu Vladi? Aici ar putea fi o problema.

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu, nu e frumos ceea ce face profa de bio, ar trebui sa fie mai cumpatata si sa tina mai mult la statutul de cadru didactic. Sa aiba grija cu mintile copiilor si sa poata fi data drept exemplu civic-profesoral.
    Dar si mie mi-ar fi placut sa am o profa de bio ca ea... :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Dan, sigur ca sunt si fete in clasa.
    ...si le povesteste cum vine sotul acasa obosit si...nu se mai intampla nimic.

    RăspundețiȘtergere
  15. drstoica,
    aveam si eu o profa de romana, dar stii cum? ...fruuuumooooasaa foc! Si venea ingrijit imbracata, noi, fetele, ne minunam de ea, baietii erau incantati...o urmaream din priviri prin toata clasa...la prima ora s-a prezentat si ne-a spus ca daca noi credem ca suntem dati dracului, atunci ea va fi data dracului de trei ori mai mult...si daca eram cuminti ne citea carti, ea ne-a citit Omul amfibie :))si cate alte carti, si eram cumiiiiintiii si ni se scurgeau ochii dupa ea, atat de frumoasa era. Ne arata si cum sa ne machiem cand vom fi fost mari...ca eram tot asa, a VI-VII-a...si din astea...Si era eleganta mereu. Intr-o zi a cazut in clasa, i s-a agatat tocul in parchet...de a ajuns cu picioarele in sus si i s-au vazut chilotii...si nimeni n-a ras.

    RăspundețiȘtergere
  16. scuze pandhora, am observat mai tarziu ca mi-ai scris si apucasem deja sa raspund baietilor.

    mie mi se pare nelaloc sa-i incarce pe copii cu frustrarile ei.
    Dar poate ca eu sunt de vina, mie imi plac lucrurile separat, scoala-scoala, profa-profa, nu egala cu elevul si nici elevul sa nu fie egal cu profa...din astea...

    RăspundețiȘtergere
  17. Pai cum sa razi? Te uiti si admiri, ca-i timpul scurt. :))

    RăspundețiȘtergere
  18. Deci admiri...nu razi, faptul ca nu razi e o forma de respect.

    Dar ce faci cand nu vezi chilotii profei dar...auzi asta " alaptatul la san este ceva foarte placut. Este placut sa sugi, sa sugi, sa sugi..."
    Vladi ma intreaba daca este posibil, la felul cum a spus-o, ca profa sa se refere la cu totul altceva decat la un bebelus care suge la sanul mamei..." ha?
    Caci copiii cam rad de profa asta si Vladi insista acum asupra a tot ce nu intelege. De regula, cand stie ceva concret despre actul sexual, nu se exprima. Dar cand nu stie, este curios, si vorbeste despre asta cu nonsalanta. Ma pune in incurcatura. Iar cand intelege ce a intrebat este jenat de propria intrebare.
    Ia zi, barbatule, io cum sa ma descurc? :))Rad cu tine, dar cu el?

    RăspundețiȘtergere
  19. Pfiuuu... greu. Dar cred ca cel mai eficient, mai corect si mai constructiv e sa-i explici tu lucrurile pe care oricum le poate afla din alta parte si le poate afla gresit. Ca sa nu ajunga sa rada de ceva ce nu e de ras, povesteste-i tu ce si cum; nu pe fuga, fara scoateri din context... Sunt sigur ca in timp ii va folosi.
    Bine, eu vorbesc ca sa ma aflu in treaba. La mine e teorie, la tine e practica.
    Pe profa de bio ar trebui s-o mute la clasa a 12-a. Cand elevii devin majori si vaccinati. :)
    Mie tot nu-mi vine sa cred ca poate vorbi asa cu niste copii de 13 ani... Ea e tanara?

    RăspundețiȘtergere
  20. Am scaldat-o deocamdata. Acum nu ma simt pregatita sa aprofundez explicatiile...nici nu stiu ce trebuie sa aprofundez. Mai las sa apara inca un semn care sa ma directioneze.

    RăspundețiȘtergere
  21. Pe profa asta ar trebui s-o mute la seral sau si mai bine s-o duca departe de scoala. Nu te-ai gandit sa depui plangere? Serios! Presupun ca ar trebui sa o poti face confidential, la director.
    Iar baiatul tau la 13, 14 ani stie cu siguranta multe despre viata sexuala. Iar ce nu stie ar trebui sa-i explici tu simplu. Nu cred ca e nimeni mai in masura sa o faca. In plus, daca il tratezi ca pe un om "mare", asta nu-i poate face decat bine. Cred ca e mai bine sa auda de la tine ce si cum, decat din povestile prietenilor lui.
    Zic si eu...

    RăspundețiȘtergere
  22. Nu depun plangere, pentru ca ar trebui sa fac vreo 5-6, fara drept de apel. O data am incercat si m-am luptat cu morile de vant. Nu mai fac asta.
    :) Uite, la 12 ani am avut discutia despre sex.Despre boli venerice, prostitutie si iubire!!!!
    Totul despre sex, diferenta intre sex si iubire.
    Acum nu contureaza o intrebare anume si din experienta stiu ca nu e cazul sa intru in discutii fara sa mi se ceara. Tema vizata ar fi "sexul oral". El stie ca exista asa ceva, macar din injuraturile auzite la scoala :) Simt ca aici nu ma pot aventura, inca nu e formulata in capul lui intrebarea. Mai las sa treaca putin timp.Poate le spune profa de bio , mai concret:)

    RăspundețiȘtergere