Daca dragoste nu e...nu-i nimic.

duminică, 2 ianuarie 2011

Gândul zilei

Cât de curajos trebuie să fii ca să visezi?
Unii te îndeamnă să o faci, alţii spun că nu e rău deloc să visezi uneori, iar alţii te descurajează.
Cum să te "extragi" şi cum să recunoşti momentul atunci când simţi că aluneci prea adânc într-un vis?
Să trăieşti fără vise e anost sau eşti criticat pentru lipsa de imaginaţie.
Ce vise sunt permise?

Meniul cu vise, vă rog ...

8 comentarii:

 1. :) Cred ca nu trebuie sa fii curajos, trebuie sa fii puternic, sa te poti rupe din lumea din jur si apoi visarea devine ceva natural...
  E doar un mod de a privi lucrurile... :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Ma gandeam ca pentru "sa te poti rupe" iti trebuie niscavai curaj...mie personal mi-e teama sa ma rup de realitate. Mi-e teama ca nu am sa ma mai pot intoarce :D
  Exista certitudinea durerii la revenire la realitate.

  RăspundețiȘtergere
 3. Si totusi Cleo , in cele din urma nu ne obisnuim cu durerea ??? bine acuma fiecare dupa limita suportabilitatzii .....si totusi ???

  RăspundețiȘtergere
 4. Ştii care cred eu ca e problema cu durerea? Desensibilizeaza. Si putem suporta din ce in ce mai mare durere, apoi nu e decat puterea obisnuintei. Sa traim cu dureri.
  Mi-ar placea sa traiesc cu lucruri frumoase sau macar fara durere. Si nu pentru ca nu sunt puternica. Pentru ca asta sunt deja, dar nu ma ajuta sa ma simt mai bine, ci doar sa suport mai bine.

  RăspundețiȘtergere
 5. Toate. Absolut toate. Eu îmi permit și vreau să-mi permit să visez cât îmi doresc și până unde-mi doresc.
  Parțial legat de asta și raportându-mă la visuri, noaptea trecută am avut unul dintre cele mai interesante visuri care s-a continuat și după o plimbare la baie pentru nevoi fiziologice.
  Foarte drag mi-e când reiau visurile după ce m-am trezit.

  RăspundețiȘtergere
 6. Eu, in somn, visez rar. De regula sunt vise premonitorii. Dupa un vis din acesta se intampla ceva ce schimba radical viata mea. Uneori mi-e frica daca am un vis din acesta. Am invatat sa le retin, apoi in timp le si inteleg.

  RăspundețiȘtergere
 7. Da... poti visa cu mintea, poti visa cu sufletul, poti visa in somn, poti visa cu ochii deschisi... Fel si fel de vise si visuri. Daca-s ale tale, nu ti le poate lua nimeni. Decat daca-l lasi tu.

  RăspundețiȘtergere
 8. dr.stoica,
  eu sunt omul practic 12B, daca nu pot pune visul in aplicare e ca si cum as avea cosmar :). Sunt cam incrancenata pe 'visul trebuie sa devina realitate', cum ii si sta bine unui Taur veritabil ce sunt, sa fie.

  (eu am crescut cu "vise frumoase" care mai nou sunt "visuri frumoase". NODEX accepta ambele, amandoua)

  RăspundețiȘtergere