Daca dragoste nu e...nu-i nimic.

marți, 4 ianuarie 2011

Poveste

Ştiţi bancul ăla cu cele două prietene care se întâlnesc după ce una dintre ele se măritase şi încep poveştile:
-Şi cum e dragă acum viaţa sexuală? întreabă prima, curioasă.
-Ei,cum să fie, nu-i mai bine da-i mai rar, răspunde cea măritată.

Aşa şi cu poveştile mele...mai bine spun de-a altora.

Cioara şi papagalul
Un papagal stătea în colivie cu o cioară. Ah, cum suferea bietul papagal din pricina prezenţei monstrului cu pene negre! "Ce negru urât, ce figură groaznică, ce expresie comună a fetei! Dacă cineva ar trebui să se uite la aşa ceva la răsărit, toată ziua i-ar fi distrusă. Nu există un tovaraş mai dezgustător decât tine nicăieri!"

Cu toate că pare ciudat, şi cioara suferea din cauza prezenţei papagalului. Tristă şi deprimata, cioara reproşa loviturii sorţii, ce o adusese langă acel tovaraş multicolor şi neplăcut: "De ce trebuie să mă lovească ghinionul ăsta? De ce m-a părăsit steaua mea norocoasă? De ce zilele mele fericite s-au sfârşit în aşa zile de întuneric? Ar fi fost mult mai placut să stau pe zidul unei gradini cu o alta cioară, să mă bucur de lucrurile pe care le avem în comun şi să fiu fericită!"

Poveşti orientale-Nossrat Peseschkian , pag 71 :)

6 comentarii:

  1. Eu vorbesc despre toleranta inainte de multiculturalitate...si tu tii partea.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  2. E ca la fotbal: dacă n-ai o favorită, devine plictisitor.

    Apoi, nu pot ţine partea ciorii, că nu-s rapidist...

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu ma pricep la fotbal.
    Doar la culori si nuante.

    RăspundețiȘtergere
  4. In realitate ciorile sint nitel speriate de papagali. La mine dimineata si seara apare o ciurda de papagali care an de an creste. Si cu sonorul TV-ului la max, tot ii auzi. Cele citeva ciori (vecinele noastre) se pitesc disperate cind vine cireada. Altfel sint frumosi, verzi cu aripi multicolore si stau agatati invers pe fire.

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi ani! cu sanatate, Costel. (nu mi s-a parut potrivit sa-ti las urare la postarea despre Wilson, dar am vrut s-o fac)

    Numarul papagalilor intimideaza. Ciorile in acelasi numar posibil sa faca o galagie la fel de mare sau si mai mare. Papagalii, in numar mai mic , probabil, n-ar fi invadat teritoriul ciorilor. Relevant ar fi comportamentul ambelor tabere, in acelasi numar, spatiu identic.
    Ar invata sa se tolereze dar nu s-ar corci niciodata. Oamenii, in schimb, o fac. Se amesteca.

    RăspundețiȘtergere