Daca dragoste nu e...nu-i nimic.

duminică, 4 septembrie 2011

Ce mai spun copiii

Vladi citeşte cu voce tare balada 'Mănăstirea Argeşului'. Rămâne pe gânduri apoi remarcă:
-  Balada asta este mai macabră decât orice poveste de-a Andreei! 
( Andreea-colega de clasă, este creatoare de desene animate terifiante, în care curge mult sânge. )

Îl liniştesc că e mai degrabă o baladă-legendă, nu se bazează pe fapte reale.

(La Mioriţa a trebuit să-i explic că ciobanul vorbea cu o oaie şi m-am bâlbâit când m-a întrebat de ce, ciobanul, nu a reacţionat în niciun fel în faţa morţii iminente. Are un fel de a întreba încât totul pare fără sens.)

4 comentarii:

  1. Eu cred că sunt puţin mai fericit, că am trecut de faza asta cu al meu... Acum mergem pe stradă şi mă întreabă... "da' tu de ce te uiţi după aia?" Îi răspund: "De ce, nu-mi dai voie?", apoi el mi-o întoarce: "Crezi că se mai uită aia la tine!?"... Ei, poftim! :D
    (Acum sper să nu citească mă-sa, că nu mai mănânc trei zile...).

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) ei, casatoria nu orbeste, nu?

    Vladi intreaba mult, vorbeste mult...am fost pe deal cu el, azi. E obositor... trebuie sa fiu tot timpul desteapta si nu prea am chef...dupa un timp l-am trimis de langa mine, i-am zis sa mearga sa-si faca putina liniste in cap si in corp.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa stii ca eu consider ca fiind un semn bun faptul ca te-a intrebat asta. Eu, cand eram la varsta lui, am invatat balada ca atare, nu mi-am pus prea multe intrebari existentiale. Poate pentru ca eram, inca, prea aproape de anii '89, poate pentru ca eram prea ocupat cu ale copilariei si "matusa Miorita" nu era de foarte mare interes, poate si din alte motive...
    De ce cred eu ca e un semn bun? Pentru ca asta inseamna ca el nu va da dovada in viata de pasivitatea specifica unei mari majoritati a cetatenilor acestei tari; nu se va multumi cu ce i se da si va vrea mai mult; nu va adopta, ca fraza calauzitoare in viata, expresia "lasa, ba, ca merge asa!". El va intreba tot timpul "de ce", va vrea, de fiecare data, mai mult, se va lupta mai mult pentru ceea ce isi doreste.
    Asa vad eu viitorul, ca un fel de "tata Omidul" ce ma autoproclam. :D

    RăspundețiȘtergere
  4. da, cred ca nu o data am auzit intrebarea :'de ce sa fac asa?' si apoi"eu vreau sa fac ca mine". Bine , tot el imi spune si ca eu ii cer sa faca totul 'ca la carte'. Si, cine stie? Poate chiar eu sunt acea prinsa in foarte multe scheme si sabloane.
    Ei, copilul asta si celalalt al meu, ma invata multe.

    RăspundețiȘtergere