Daca dragoste nu e...nu-i nimic.

miercuri, 11 aprilie 2012

Când ceea ce pare că nu este, este!

Această poveste nu are sens fără citirea celor ce au precedat-o:  ”Dă-te-n psihanaliza mea primară” ,  pe care Moșu a continuat-o frumos, cu umor, în Cealaltă față.




Îl privi fără să fie mirată, de parcă se aștepta să-l vadă acolo. Nu apărea el mereu acolo unde se afla ea? Mâinile îi căzură pe lângă corp, iar rochia alunecă ca o frunză veștejită, pe jos.
Mâinile astea…niciodată nu știa ce să facă cu ele.
L-a privit gândind că totul e pierdut…
Nu-și mai amintea de când renunțase să se mai privească în oglindă, înainte să plece undeva. Uitase ca o are.
Viața ei părea plină cu mirări, mai nimerit ar fi fost să o cheme Mirela.
Era plină de contradicții; nu îi păsa, dar ar fi vrut să-i pese.

Apoi privirea ei se schimbă: ”Ei bine, asta sunt! Nu mai am ce să ascund. Nu mai ascund nimic!”
Mai stătu câteva clipe în speranța ca el va spune ceva. Dar nu a spus. Timpul le juca întruna feste, îi prindea în permanență pe picior greșit, incapabili de armonizare.

Plecă încet, simțind cum se descompune, fără să privească în urmă. Privea doar înainte, pe aleea pierdută în ceață. Un gând fulgerător o făcu să zâmbească amar ”mă duc la Tara!”. Tipic ei să se autopersifleze. Cu gândul după himere . Mereu în trecut, mereu în viitor, niciodată în prezent.

Cineva îi puse pe umeri o haină. Recunoscu haina bărbătească, haina lui. Un firicel de speranță și o emoție lăuntrică îi împietri privirea spre înainte. Nu avea atâta putere să privească bărbatul de lângă ea. 
Dacă dorința devenise atât de puternică încât își închipuia?
Dacă nu o urma nimeni? Dacă pe umeri apăsa doar ceața deasă?

Pașii lor găsiră în sfârșit aceeași cadență, sunau ritmic pe asfalt. Într-adevăr, o urma.
Începuse să-i simtă prezență. Ridică ochii pe furiș, îl descoperea. Acum observă că era mai înalt decât ea. Și, în lumina lunii, părea...frumos. Și cald. Pentru prima dată îl vedea.

Iar el știa. Știa că ea începe să înțeleagă. O luă de mână și o conduse acasă în tăcere. În fața casei o cuprinse în brațe, iar ea, pentru prima dată, după multă vreme, știuse ce să facă cu mâinile. Îl îmbrățișă lipindu-și obrazul de pieptul lui, tare, cât să îl imprime adânc, pentru totdeauna.

În casă se duse direct în fața oglinzii. Se dezbrăcă de tot. Își privea picioarele goale, gambele, coapsele. Își puse palma peste abdomenul plat, apoi mâna îi urcă într-o ușoară atingere pe piept. Își atinse sânii, pe rând, apoi gâtul...se întalnea pe ea, după multă vreme.

”Și mâine e o zi!” Își aminti de Scarlett pentru a doua oară în aceeași seară. O pufni râsul, nu avea nimic în comun cu Scarlett. Doar dacă nu făcea o asociere forțată de nume, avusese în copilărie scarlatină.

O durere puternică în pântec o făcu să icnescă de durere. Își aminti că într-o seară, la bar, când era cu el, i se întâmplase la fel. Atunci pornise brusc spre toaletă, încercând să transforme grimasa de durere într-un zâmbet. Își mai aminti că și în acea seară bause același ceai. Verifică grăbită cutia, iar gândul străfulgerat se confirmă. Era ceaiul pentru slăbit.

Ieșind din toaletă, bău o pastilă pentru durere de cap și porni muzica. Louis și Ella se auziră în toată casa ” Heaven, I’m in Heavean…”

Ce mai seară! Râdea de una singură...In Heaven, de ce nu?

Iubirea nu e  niciodată ca în filme. Vine când nu te aștepți, te ia pe nepregătite, te ia pe sus. 
Iubirea e simplă. O simți sau n-o simți!


11 comentarii:

  1. Da! N-am putut lasa fata in rusine :)
    Ai ras? sunt curioasa de cum s-a simtit partea de umor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu m-am ingrijorat re durerea de burta si am inceput sa ma gandesc cine stie ce substanta o fi in acel ceai de slabit de o sa ajunga sa trebuiasca sa-i scoata 1/2 din intestinul subtire dupa aia. Zau, nu e de glumit cu unele ceaiuri sau produse de slabit din astea din Romania, mai ales ca acolo nu prea se spune pe sleau la lume ce efecte adverse pot avea unele din ele, si inca se gasesc unele ff periculoase, (cel putin erau inca pe piata inainte de a pleca eu in 2010).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma rog, cred ca aceasta posibila complicatie care ar duce la scoaterea a 1/2 din intestinul subtire e ceva mai rara. mai frecvente cred ca ar fi accidentele vasculare cerebrale, mai ales la fumatoarele care mai iau si pastile anticonceptionale, care nu numai ca afectasera deja relatiile erotice obisnuite, cf ultimele stiri de pe CNN, (in care se recomanda puternic oprirea pastilelor anticonceptionale cu cel putin 3-6 luni inainte de casatorie astfel incat sa fie cineva sigur ca se casatoreste cu cine trebuie, pt ca s-au observat in mod REAL cazuri de alegeri GRESITE de sot, cele pe pastile tinzand sa alega din greseala iubiti-viitori soti mai putin macho, cu dezamagiri crunte dupa aia cand se incerca renuntarea la pastila anticonceptionala pt avutul primului copil dupa casatorie, insa, totusi optimist, in ciuda dezamagirilor sexuale, asa per general casatoria aleasa pe pastile conceptionale rezista totusi mai bine in timp pe baze de prietenie reciproca, fara riscul inselatoriei cu alte femei), dar vor ajunge dupa ceaiurile astea de slabit si paralizate, si, poate la cele mai norocoase, infrarct miocardic cu risc mai mare de deces subit, fara prea mare suferinta.

      CNN: http://thechart.blogs.cnn.com/2012/04/05/birth-control-may-affect-long-term-relationships/

      Ștergere
  3. Sorry pt posibil sentiment neplacut fata de "too much information", (care intr-adevar nu tine prea multa seama de sentimentele mai nimanui, daramite ale protagonistilor principali ai acestei povesti de posibila iubire...mai ales ca eu SINCER cred ca orice intalnire erotica cat de cat mutual placuta poate avea in ea o posibila samanta de viitoare mare iubire, numai daca exista si ceva motivatie reciproca si anduranta de ambele parti pt a depune efortul necesar pt asa ceva, ceea ce intr-adevar e mai rar), dar tocmai am citit pe blogul Casei cu Nuci o plangere ca lumea comunica zilele astea fara a oferi prea multe informatii posibil utile, si m-am simtit obligat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Răspunsuri
    1. Cam! Si te mai ia si cu niste crampe de zici ca te urci pe pereti.
      Dar s-a potrivit, zic eu.

      Ștergere
  5. Acum sa zic si adevarul. Mi-am luat o cutie cu ceai d ela magazinul turcesc. Si scrie turceste pe ea, dar undeva mic de tot scrie si in engleza ca sunt plante amestecate.
    Si-am baut...si-am baut vreo 3 zile ca eram racita. problema e ca de ieri seara tot fug la wc...si cand m-am uitat pe cutie avea intr-un colt desenat un trup de femeie. Asa am dedus eu ca e pt slabit. :)) in rest, o fii scriind, nu zic nu, dar in turca. Nu mai beau de aseara, dar inca alerg la toaleta. Si tu acum spui ca imi taie si intestinul??? ;))

    RăspundețiȘtergere
  6. ce grijuliu e Rudolph, el e ingerul nostru norvegian pazitor

    RăspundețiȘtergere