Daca dragoste nu e...nu-i nimic.

miercuri, 28 iulie 2010

Nestematele

Lucrurile bune în viaţă, sunt puţine. Devin din ce în ce mai puţine.
Prietenii adevăraţi sunt tot mai puţini.
Iubirile adevărate sunt rare.
Dar ...şi Crăciunul e numai o dată într-un an.
Probabil toate sunt atât de rare pentru a avea ocazia de a face din ele o sărbătoare.
După prea multe anotimpuri ochii sunt obişnuiţi, obosiţi.
Trist e că nu mai ai surprize şi nici Moş Crăciun nu te mai ţine în braţe.

Dar cum ne despărţim de ce e bun, de prieteni, de iubiţi, de trecut contează. Totuşi ,mă întreb dacă facem bilanţul, ce adunăm? Mai multe despărţiri sau mai puţine ori tot atâtea reluări? O luăm de la capăt de fiecare dată? Cicatricile din suflet şi rănile cu recidivă nu ne fac sufletul tot mai vulnerabil?
Nu ar trebui ! Cred că ar putea la fel de bine să functioneaze după modelul oţelului călit, să -l călim cu Iertare şi cu Iubire.
Alegem, alegem...mereu alegem.

Moş Crăciun exista! S-a mutat în interiorul meu şi are multe surprize interesante. Ceea ce vă doresc şi vouă.

Mai naufragiază cineva?

3 comentarii:

  1. in rutina noastra uitam si de mos cracium alergam intr-un cerc fara oprire si nu il vedem dam importanta lucrurilor fara valoare uitam de noi uitam de toti nu mai avem principii nu mai avem valori cautam si nu stim ce cautam de fapr iara mosul e acolo darnic si ne intoarcem fata fara sa vream uneori apoi ne facem sperante ca v-a veni iar si isi v-a deschide tolab si incercam sa fim atenti mosul e darnic eu sunt un rautici virtual si am un mos virtual care stie sa daruiasca mai mult decat ma astept si e minunat ptr ca oaricat de rautici sunt el daruieste mereu e al meu e mosul meu da mos craciun exista ptr fiecare

    RăspundețiȘtergere
  2. Lucrurile bune in viata nu sunt putine dar uitam sa ne bucuram, le trecem cu vederea uneori...preocupati de ceea ce ne dorim si nu putem avea. Uitam ca Mos Craciun exista, exista cu adevarat chiar si pentru noi "oamenii mari"si daca vrem, ne putem aseza pe genunchii lui cuprinsi de reumatism si sa ii spunem ce ne dorim. Macar de Craciun sa primim, nu?
    Foarte realist ceea ce scrii aici, dar este ca in povestea cu partea plina sau goala a paharului...Hai sa vedem cum ar putea fi altfel...Ai spus foarte bine: O luam de la capat de fiecare data, asta este secretul, de fiecare data spunandu-ne ca va fi altceva...Si ca "de Craciun" vom primi cadoul mult visat...

    RăspundețiȘtergere
  3. Alegi sa alegi, dar actiunea, mai precis munca te defineste ca om si te face mai special decat ceilalti.
    Deci sa fim curajosi si vom izbuti multe, atunci vom putea trai cu noi intr-o serenitate continua o vesnicie...

    Omul isi cladeste destinul cu propriile maini muncite la propriu, doar naivii asteapta semne din cer sa le cada in cap si astfel soarta sa le dfineasca vietile, cand ei insisi ar trebui sa si-o contureze si sa constientizeze acets proces al crearii lumii dorite.

    Ai o jumatate de carte scrisa de Dumnezeu, dar cealalta jumatate abia asteapta sa fie umpluta cu lucruri interesante, peripetii amuzante si lectii de viata importante.
    Ce mai astepti, ascute-ti creionul!

    RăspundețiȘtergere