Daca dragoste nu e...nu-i nimic.

luni, 25 octombrie 2010

Herta

Am Calatorit intr-un picior cu Herta Muller.

Recunosc cinstit ca in ultimii 10 ani m-am lasat binisor de citit carti de literatura, foarte rar accept sa citesc asa ceva. Nu pentru ca nu-mi place, ci pentru ca am de ales intre ce trebuie sa citesc neaparat in timpul scurt pe care il am si literatura ori altceva. In ultimele doua luni m-am mai avantat pe terenul asta. Dar nu ma pricep sa incadrez intr-un curent literar, daca mai exista asa ceva si nici macar nu mai stiu care sunt alea. Asa ca ma rezum la "imi place" sau "nu-mi place".

Mi-a placut si nu foarte tare. Cam asa ca titlul, intr-un picior.
Or fi celelalte carti mai bune si ghinionul meu sa incep cu acest volum?
Mi se pare o carte ...cu relatari. Scurt si nemteste.
Mi-e draga doamna Herta Muller, am vazut-o pe youtube la discutii cu Dl.Liiceanu. Atunci mi-a devenit draga, pentru ca mi-a amintit de o prietena buna de-a mea, care nu mai e...Si ea nemtoaica si ea cu acelasi stil de expunere, scurt si direct ca un dus cu apa rece din Dunare , turnata in cap direct din galeata...Cu lucrurile spuse direct, fara false fineturi.

Eu nu ma pricep, dar probabil se pricep cei ce i-au acordat acel premiu...si daca fata l-a luat inseamna ca a meritat. Si-asa am auzit si eu/noi romanii de ea.
Oricum suntem specialisti de a ne recunoaste valorile abia dupa ce au facut-o foarte bine altii.
(Liiceanu mi se parea ca nu se prea bucura, parca avea asa un nod de cautat prin papura...)
...dar ce stiu eu...
Concluzie: mi-a placut si nu mi-a placut !
Renunt sa vad ce-a mai scris.

Dar la dl Brumaru pe blog am dat de alt autor, recunosc spasit, necunoscut mie...dar nu pentru mult timp caci acum degust la el. Amos Oz...sa vedem.

Alte sugestii? Dar repede, ca in noiembrie incep specializarea si iar se scurteaza timpul, punand la socoteala si iarna :D






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu