Daca dragoste nu e...nu-i nimic.

marți, 3 mai 2011

Grătarul de 1 Mai muncitoresc!

Nu ştiu din ce motive agreez tot mai puţin postări din categoria 'din puţul gândirii'. 
Să ne revenim, deci.
Poate credeţi că am fost la un grătar de 1 Mai şi am făcut enterocolită, de am o prezenţă sporadică pe blog, şi aşa, în mare fugă.
Răspunsul este: deci, nu.
Dacă unii îşi dospesc gândurile în pereche, împărtăşesc preferinţele, fac planuri împreună...la noi, se dospesc individual. Organizarea nu e proastă, pentru că lipseşte cu desăvârşire.

Ca tot omul, Duminica, mai e şi 1 Mai,  pe deasupra, după masa de prânz, mă pregătesc să mă bag cu Silvia la un film. Nu mă trage aţa, încerc să găsesc ceva să ne prindă pe amândouă, dat fiind faptul că are dureri la un picior şi nu poate face altceva, cum ar prefera. Suntem la minutul 30 din film, când cineva sună la uşă, iar soţul meu, colegul de apartament, mă cheamă. Îmi prezintă un domn care urmează...să ne zugrăvească şi să facă izolaţie la doi pereţi exteriori.
Poftim? Vrem noi să facem aşa ceva?
Iată, gândului dospit i-a venit vremea să fie rostit. Dar cu meşterul de faţă?
No, bine, dacă aşa sunt datele problemei, la prima vedere, iar mie nu-mi plac deloc surprizele venite din partea oamenilor perfecţi, încep, ca o femeie adevărată ce sunt, să mă crizez şi să pun rapid nişte întrebări pertinente.
Bietul meşter, el ce să ştie şi să înţeleagă decât că a dat peste o nebună şi face automat front comun cu partenerul de apartament.
Mă simt rapid constrânsă să-i strepezesc şi ăluia vreo două, după care întreb totuşi 'ce vrem să facem?'
Cum ei discută între ei, cu spatele la mine, bag întrebarea la categoria 'retiorice', mă întorc şi-mi văd de film.

Nu trece bine filmul că muncim toţi ca albinuţele să golim camera, cărţi, rafturi, calculator, haine, dulap, noptiere, covor şi restul.
Găsesc în lada patului nişte cursuri 'foarte importante', dar care nu mi-au trebuit şi nu mi-au lipsit absolut deloc. Nici măcar nu ştiam că sunt acolo. Dar, aşa e colegu' de apartament, ori le doseşte, ori le aruncă şi-apoi 'se jură că nu fură'. N-ar fi nicio problemă, dar spune-mi dom'le şi mie!

Comunicarea, de asemena, nu este proastă, pentru că lipseşte cu desăvârşire.
Eu insist că nici n-aş vrea ceva exagerat, aş vrea să ştiu măcar înaintea meşterului ce mi se întâmplă, că poate vorba aia, am week-endul următor ocupat cu formarea la Braşov. Şi, mai ştii, poate că ar mai trebui să mă pregătesc puţin.
Mnaaa...zice că se 'fecalează' în comunicare...

Şi dacă zic să nu aducă meşter cârpaci, şi precizez şi cine, a doua zi, sigur că da, cârpaciul e la mine în casă...să-mi taie ţevile de la sistemul de încălzire centrală. După ce stabileşte strategia de tăiere, pleacă după scule. Ei bine, recunosc spăşit că am cedat. Dar şi acum cârpaciul e plecat după scule. Sigur, l-am sunat şi i-am explicat că vreau să lucrez cu cei ce au instalat sistemul. Îi mai zic vreo două, până l-am îmbunat.
Azi, vin cei care au instalat sistemul, în 3 minute rezolvă, în mod straniu, altfel decât voia cârpaciul, alerg cu meşterul zugrav după una-alta, mă învoiesc de la serviciu pentru toate astea, căci cel care a crezut că poate tăia copacul, e plecat în alt judeţ.

Păi, Nilă tată, vrei să ştii de ce am tăiat salcâmul? Ca să se mire proştii!

Poate au sărbătorit ei: Vania, Carmen, Caius, Dan, Moşu, Ioan Sorin Usca, Ana Usca, Ilarie.

18 comentarii:

  1. te pup draga mea! astazi la amiaza m-am întors din concediu si ma bucur sa fiu din nou printre voi :) Nu uita ca mâine e miercuri ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. O, Doamne! Am uitat, dar incerc să încropesc ceva, acum nu prea ştiu unde îmi sunt dvd-urile :))
    Ai lipsit, dar ştiu că urmează ditamai poveştile...iar Turcia...ne plaaaace!

    RăspundețiȘtergere
  3. E grav sophie?!
    Ai povestit întâmplarea cu așa mult umor că mai că-mi vine să râd dacă nu-i serios!Spor la treabă și mai ales nu pune la suflet!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Noi suntem Usca (adică "subţire")! Nu există numele "uscă", fiind insulta supremă când ne zice cineva astfel!

    RăspundețiȘtergere
  5. se-cret,
    nu, nu e grav, sunt obisnuita.
    Rad si eu dupa ce-mi trec nervii.

    RăspundețiȘtergere
  6. Vania,
    iarta-ma si nu ma certa. Am corectat! Stii ca nu te-as supara intentionat...

    RăspundețiȘtergere
  7. N-am petrecut..
    p.s. astăzi este fără cuvinte!

    RăspundețiȘtergere
  8. Sa stii ca si eu vreau sa izolez peretii exteriori. Dar trebuie sa aleg mesterii alpinisti cu grija. :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Incertitudini,
    ai vazut, n-am 'scos' un cuvant! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Oricum, nu ţi-am dat niciun contraping, căci m-am mâniat peste măsură. Destui au zburat din blogroll pentru neglijenţe similare...

    RăspundețiȘtergere
  11. Cristi,
    pentru exterior trebuiesc aprobari de la primarie...am facut pe interior.
    Dar eu n-as vrea decat sa stiu dinainte...

    RăspundețiȘtergere
  12. Vania,
    eu nu ma supar. Am fost neglijenta. Iar daca ma zbori din blogroll, eu la fel te voi pretui. Te-am pretuit dinainte sa ajung acolo, oricum.
    De data asta iarta!

    RăspundețiȘtergere
  13. Aha, deci asta era!

    Si eu sunt acasa acum la ora 13:00 ca vine un instalator sa repare o teava si Nana mi-a spus ca ea nu poate din cauza de nebuni. Ei si?

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu tot subliniez altceva: Nu-i totuna să denumeşti pisica, să zicem, veveriţă, la fel cum nu are legătură ucraineanul Uska cu verbul "a usca"! Cam toţi ce-i care-mi pocesc numele, au ulterior o atitudine de tipul: şi ce mare lucru am zis?

    RăspundețiȘtergere
  15. Vania,
    eu am zis deja ca 'am fost neglijenta', pentru ca, chiar daca nu cunosc etimologia numelui tau, macar puteam sa ma duc pe blogul tau si sa ma verific. Inteleg ca pentru tine este important!
    Si da, romanului ii vine in minte ceea ce spui tu. In special romanului care care nu are contact cu nume de origine slava.
    Imi pare rau!
    Deloc nu m-am gandit in felul 'ce mare lucru am zis', ci mi-a parut rau ca nu am verificat.
    Acum lucrurile sunt facute, poti sa alegi sa ma certi continuu, dar sa stii ca o singura data ajunge.
    Inteleg ca este important pentru tine sa-ti fie spus numele corect!

    RăspundețiȘtergere
  16. Dan,
    diferenta dintre cazuri e 'mi-a spus' :))

    RăspundețiȘtergere
  17. Sophie, poate ai sa te superi pe mine dar cred ca Vanea are dreptate. Când Dumnezeu a însufletit toate dobitoacele Pamântului a hotarât sa respectam si numele pe care le-a dat El. Nici macar mâtza nu poti s-o numesti veverita. Ca eu îi spun "vaca" la a mea, asta-i un alint si asa e conventia între noi. Vine când o chem asa la mâncare si asta e important. Mai ales pentru ea.

    RăspundețiȘtergere
  18. Dan,
    eu o alint pe Silvia mea, 'pisicuta' :) . Si lui Vladi ii spun 'galuscuta' (sper sa nu citeasca ca pot sa-mi fac harakiri. Sigur, dupa un roguros curs.)
    Da, am vazut toate 'aspectele' :), da' nu ma supar.

    RăspundețiȘtergere