Daca dragoste nu e...nu-i nimic.

marți, 17 mai 2011

No! Cică fără limite...

Mai demult, l-am pus pe Vladi să cureţe nişte cartofi (ăsta fiind unul din avantajele de a avea copii).
Nu i-am spus câţi şi ne-am văzut, fiecare, de treabă. După o vreme îmi amintesc de el şi mă uit ce face în bucătărie. Curăţa cartofi liniştit, când erau deja prea mulţi cartofi curăţaţi.

Ce se întâmplă când nu ştii unde să te opreşti, când nu-ţi spune nimeni unde să te opreşti, când interiorul te îmbie să mergi înainte, iar credinţa că faci bine este fără de limită?

Când învăţăm limitele şi de ce trebuiesc ele să ne îngrădească? 
Dacă adulţii ne învaţă încă din prima copilărie ce e binele şi ce e răul, ne învaţă cum să desenăm, fără să ieşim din contur, ne trezim la maturitate că ar fi indicat să scăpăm de 'trebuie'.
'rar americanii cu best-seller-urile lor :)

24 de comentarii:

  1. Acuma bine ca i-a curatat. Intentia conteaza. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristi,
    lasa cartofii, povestea cu Vladi e o parabola :)
    Spune-ne cum stai si cum te impaci cu limitele!

    RăspundețiȘtergere
  3. probabil de aceea s-a inventat expresia "ai sarit calul" :)
    e greu sa-ti pastrezi mereu controlul...si daca cineva iti spune cand sa te opresti nu inseamna ca o si faci...totul porneste de la noi si tot la noi se intoarce...reactiile noastre sunt ca un bumerang...asa ca...mare atentie la forta cu care aruncam bumerangul :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai toti depasim cateodata limitele. Si platforma Blogger a depasit limitele si e ditamai platforma. Noi muritorii de rand ce sa mai zicem? :D

    RăspundețiȘtergere
  5. N-am suferit niciodata cuvantul asta care suna ca o datorie catre tara, catre lume, catre Partid... catre orice e nevoie.

    Totusi exista niste "necesitati" pentru fiecare om in parte. Astea, intr-adevar, "trebuie". Dar doar atat. Eu am inlocuit in exprimare "trebuie sa faci asta" cu "e nevoie sa faci asta". Asa pun eu problema acum.

    RăspundețiȘtergere
  6. :)) este un dragalas Vlad al tau!

    Cât priveste limitele... ma bazez pe propril meu simt si... nu-mi merge rau! îmi ascult interiorul - asa cm ai spus tu. De cele mai multe ori însa ne lasam influentati de companioni, si atunci... "sarim calul". Spre exemplu eu, la acest sfârsit de saptamâna, cu prietenele, am mâncat mult-mult mai mult decât am simtit ca-mi este limita si acum... mi-e rau, am doua kilograme mai mult si mi-a iesit si un herpes! Îmi jur tot timpul ca ma opresc la ceea ce simt eu si... hm! alti factori determina momentul opririi :(
    ;) te pup

    RăspundețiȘtergere
  7. la multi ani frumosi si norocosi draga Cleo...te imbratisez cu drag si iti doresc o zi plina de surprize frumoase frumoase frumoase :)

    RăspundețiȘtergere
  8. La Mulţi Ani, cu muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuultă sănătate şi, măcar, un dram de noroc cât ... Caru' Mare!

    RăspundețiȘtergere
  9. Îmi știu limitele destul de bine,poate și din perspectiva anilor,dar nu numai.Am testat în două cazuri cum pot respecta ce-mi propun.
    La mulți ani,Cleo,multă,multă sănătate și fericire alături de cei dragi.Să vă bucurați mulți ani împreună!

    RăspundețiȘtergere
  10. La mulţi ani!

    E fain când pică miercuri...

    RăspundețiȘtergere
  11. La mulţi ani, Cleo! Petrecere frumoasă alături de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  12. chiar daca tu nu ne vrei: La multi ani!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. pandhora,
    sa-ti intreci limitele uneori e de bine. Pentru ca limita depasita nu e neaparat limita impusa de tine. Poate fi o limita indusa din neputinta altuia care-ti spune 'tu poti atat! nu mai mult'. Ce se intoarce poate fi deopotriva bun, deopotriva rau, depinde ce actiuni initiezi.
    Stii ce invat cu sarg de la Vladi? Sa experimentez...are o incredere in a incerca lucrurile noi de ma uimeste. Mie nu-mi trece prin cap sa incerc, incepe el apoi descopar ca imi place si mie.

    RăspundețiȘtergere
  14. Cristi,
    cand ti se traseaza o margine, dupa un timp iti vine s-o testezi, sa vezi cat de rezistenta e, daca nu altceva...Daca e incercare, e de bine.
    La blogspot, ei n-au vrut, dar asa le-a reusit :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Mircea,
    daca ajuta e bine, dar tot nu facem ce facem decat intre limite. Care uneori sunt mult mai aproape de noi, micsorand raza noastra de actiune. Si adevarul asta e, ce spui tu, viata noastra este plina de 'este necesar..'

    RăspundețiȘtergere
  16. Carmen,
    mi se pare ca tu chiar 'ai sarit calul'. Ah, am facut si eu odata exces cu somon, de mi sa acrit de el. Nu-mi place pestele gras. Bine ca nu ajung decat rar la somon :))
    Observi ce repede ne ingrasam cand suntem la extreme? Ori prea linistite/fericite, ori prea suparate, kilogramele se depun rapid si eficient.

    RăspundețiȘtergere
  17. pandhora, ti-ai deschis cutia...ntz, ntz...multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  18. Secret,
    ...pai nu ne spui si noua cum?

    Multumesc pentru urari.

    RăspundețiȘtergere
  19. Vania,
    multumesc!

    Miercuri e mai fain, intr-adevar, nu-i ca Luni, Marti, Joi, Vineri,Sambata si Duminica.

    RăspundețiȘtergere
  20. Cristi,
    multumesc, am petrecut de ma simt chiar bine acum ca a trecut.

    RăspundețiȘtergere
  21. Sophie,
    de data asta nu e vorba despre voi, ci despre ce pot eu. Iar limita mea de rezistenta atat a fost. Ma protejez si eu cum pot. Cand stiu ca am o rana, nu mai dau cu ciocanul in ea. NU? Ci, o protejez. Asta a fost solutia mea, poate nu cea mai buna, dar cumva trebuia sa trec peste ziua asta.
    Gata, acum a trecut , sunt aici, ca inainte.

    RăspundețiȘtergere
  22. Raul,
    da, m-ati prins. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere